Jump to content

Suodgovornost u prometnoj nesreči


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

Tijekom 10/2006 doživio sam prometnu nesreću, gdje je na moje vozilo naletio motocikl. Pritom je bitno za istaknuti da je moje vozilo bilo zaustavljeno u koloni, u ulici koja ima jedan prometni trak, a u trenutku nesreće suvozač je otvorio vrata i na vrata je naletio motocikl. Odnosno, motocikl je prestizao kolonu s desne strane, po nepostojećoj traci.

U policijskom zapisniku je navedeno da je pokrenut prekršajni postupak protiv motociklista.

Međutim, osiguravajuće društvo (Croatia osiguranje) odbija isplatiti puni iznos odštete, kao razlog navodeći suodgovornost u štetnom događaju (20%). Kontaktirajući njihovu pravnu službu zaključio sam da nije riječ o greški, već o njihovom stavu.

Pitanje je – od kuda suodgovornost s obzirom na mišljenje da nisam prekršio članak 81. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji kaže da se ne smiju otvarati vrata ako se time ometa kretanje drugih sudionika u prometu, ili ako se ugrožava sigurnost prometa. Naime, mišljenja sam da suvozač nije mogao predvidjeti dolazak motociklista koji prometuje na nepropisan način...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Za informaciju...

Uspio sam dobiti puni iznos odštete. Istina, to se desilo nakon što sam napisao nekoliko prigovora i "posjetio" pravnu službu osiguravajućeg društva, a zaprijetio sam im i objavljivanjem slučaja u javnosti.

Istina, nakon što je isplaćen iznos, nitko mi se iz osiguravajućeg društva do danas nije javio te nije potpisan nikakav dokument kojim se "zatvara" slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija