Jump to content

A1


LadyHyde

Preporučene objave

Poštovani,

Prije tri dana stiglo mi je rješenje o ovrsi...

15.09.2019.g. odvjetničko društvo Zec i partneri pokrenulo je ovršni postupak putem javne bilježnice M.P iz Splita za dva neplaćena racuna fiksnih usluga:

- 205,00 kn od 17.11.2017.g.

- 192,08 kn od 16.12.2017.g.

Interesira me kome trebam uplatiti gore navedeni iznos od 397,00 kn+ 350,00 kn troškova postupka u roku 8dana da izbjegnem predvidive troškove od 537,00kn? Da li cjelokupni iznos uplaćujem na racun odvjetničkog društva Zec ili dug Vipu, a trošak Zecu? 

Ne znam da li za rč.fiksnih usluga zastara nastupa nakon godinu dana ...ako je, imam li mogućnost žalbe da izbjegnem troškove i platim samo glavnicu vipu?

Hvala i lijep pozdrav

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upute o placanju bi trebale biti u sadrzaju prijedloga ili jednostavno kontaktirajte odvjetnicko drustvo i pitajte ih za broj racuna na koji mozete izvrsiti uplatu. Ako ste propustili rok za zalbu, onda se nemate pravo pozivati na zastaru ali da, po clanku 232. Zakona o obveznim odnosima trazbina za usluge telefona zastarjeva za godinu dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično u zaglavlju je negdje ispod naziva odvjetničkog društva je račun tog odvjetničkog društva... iako potpuno ste u pravu trebali su u svojoj špranci to istaknut negdje ili u samom prijedlogu za ovrhu... po meni nije se baš razmišljalo.... ja bi nazvao svakako to odvjetničko društvo...

uređeno: od opaki
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 50 minuta, LadyHyde je napisao:

18.09.2019

Kako je proteklo više od godine dana od dan dospijeća račun, pa do podnošenja ovršnog prijedloga, tako je ovo potraživanje u zastari. Prema tome, nema potrebe da ikoga kontaktirate radi plaćanja ovog dugovanja, već uložite prigovor na zaprimljeno rješenje o ovrsi i pozovite se na zastaru potraživanja.

Prije 11 minuta, MsBourne je napisao:

Ako ste propustili rok za zalbu, onda se nemate pravo pozivati na zastaru ali da, po clanku 232. Zakona o obveznim odnosima trazbina za usluge telefona zastarjeva za godinu dana.

Ovo ne bi bilo točno. Unatoč proteku roka za prigovor (8 dana od zaprimanja rješenja o ovrsi) stranka može radi zastare uložiti prigovor. Ovo je iznimka od pravila, po čl. 57. st. 3. Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , LadyHyde je napisao:

Prije tri dana stiglo mi je rješenje o ovrsi...

Kao što kaže Borbena a prema ovome što ste naveli, za vas bi bio idealan ovaj prigovor naveden niže u koji prema datumima upišete oba računa. Možete još pod IV da predlažete sudu da vam ovrhovoditelj naknadi trošak sudske pristojbe na prigovor u iznosu od 100 kn. To je iznos koji ćete morati platiti na dostavu prigovora.

Dakle, trebali bi ga predati u roku još tih cca 5 dana, osobno JB (tri primjerka) koji je donio rješenje o ovrsi te na jedan primjerak koji će ostati vama zatražiti da vam se stavi pečat s datumom prijema, a ako ćete ga slati poštom, onda preporučeno s povratnicom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija