Ema35 objavljeno: 18. prosinac 2019. Dijeli objavljeno: 18. prosinac 2019. Pozdrav, imam ugovor na neodredeno i firma mi trenutno nudi novi ugovor na potpisivanje koji ne zelim potpisati i generalno mislim da vise ne zelim raditi tu. Sto slijedi nakon mog odbijanja potpisivanja, da li postoji nacin da dobijem naknadu sa biroa, hvala? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 20. prosinac 2019. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2019. Poslodavac će Vam dati otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora, ako se ne suglasite s njim, dobivate otkaz, time da neki kažu da tada imate pravo na naknadu s biroa, no to provjerite baš u Vašoj ispostavi, jer svaka ispostava radi po svome. MsBourne 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ema35 odgovoreno: 20. prosinac 2019. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2019. Zar ne postoji unificiran pravilnik kad se radi o poslovno uvjetovanom otkazu? Zar on sam po sebi po sili Zakona ne vuce otpremninu i naknadu sa biroa? Po logici onda ispada da bi svaki poslodavac mogao nuditi radniku losiji ugovor, on ne pristane i nema naknada ni otpremnine? Informacija koju mi pisete je prva takva za koju u nizu od 20 ljudi cujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 20. prosinac 2019. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2019. Ako ne potpisete novi ugovor o radu na snazi ostaje i dalje stari ugovor o radu, kako to poslodavcu nece odgovarati donjet ce odluku o "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" (Clanak 123. ZOR-a) i vjerojatno vam ponuditi taj isti novi ugovor koji vam je vec nudio, ako ga u roku 8 dana ne potpisete (taj novi ugovor) automatski vam nastupa otkazni rok koji mora biti naveden u odluci "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora", isto tako mora biti navedena i klauzula o otpremnini sa datumom isplate iste. Ovakvim otkazom imate sva prava na burzi. Ruby_Danderfluff i drot13 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.