Jump to content

PROBLEMI S POSLOVOĐOM NA POSLU


DADOvrana

Preporučene objave

pozdrav evo vec nekih godinu dana imamo problema s poslovođom koji voli povisivati ton,prijetiti otkazom,vrijeđati pa cak je bilo i situacija iznude...žalili smo se šefu u nekoliko navrata ali nažalost ništa nije poduzeto,isto tako ne možemo sa sigurnošcu reci da je navedei poslovođa ima i ugovor za poslovođu. prije je bio radnik kao i mi ostali ali kako se druži sa šefom jednog dana je došao sef i rekao on vam je od danas poslovođa....prije nekoliko dana je kap prelila čašu kad je napao kolegu i počeo se derat na njega i vrijeđati zbog gluposti,nas nekoliko je podržalo kolegu i žalilo se šefu ali opet ništa nije poduzeto rekli smo da ne želimo imat s njim nikakve komunikacije već da bi željeli direktnu komunikaciju s njim i da ne želimo da nas zove na naš privatni mob.međutim sef podržava njega i tvrdi da komunikacija mora postojati.na što smo rekil da i dalje ne želimo da nas zove na naše privatne brojeve na što on tvrdi da to ne može tako,da sve mora ici preko poslovođe i da moramo komunicirat s poslovođom.stvarno nam je pun kufer takvog ponašanja ne znamo što poduzeti i da li se može nešto poduzeti u ovom slučaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje je mišljenje da je sve to s blagoslovom uprave, tako da tu neće biti sreće... Možete se pisano obratiti poslodavcu, možete, ako se zaista radi o kaznenim djelima iznude ili prijetnje, prijaviti to policiji, za vrijeđanja možete privatnom tužbom goniti poslovođu o svom trošku... Štrajkati ne možete jer vjerujem da nemate organiziran sindikat kod poslodavca, ali možete prijaviti poslodavcu pisano da Vam poslovođa vrijeđa dostojanstvo, i obustaviti rad do razrješenja situacije od strane poslodavca (time da tada morate protiv poslodavca i poslovođe pokrenuti tužbu za mobbing) - vidite čl. 134. Zakona o radu.

U konačnici, ovakve situacije po mom iskustvu najčešće završavaju tako da radnici dobiju ili daju otkaz (jer nisu svi u situaciji da složno nastupe protiv poslodavca, odnosno poslovođe), a poslovođa ostaje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija