Jump to content

Suvlasnici


VeP

Preporučene objave

Na zemljištu su dvije kuće naslonjene jedna na drugu (stara i nova kuća). Nasljednici su tužbom riješili vlasništvo stare kuće i zemljišta no nisu tuzili jednog od suvlasnika i takav upis vlasništva je prošao. Jedan od suvlasnika stare kuće traži ispred nove kuće pravo parkinga, postavljanja kanalizacije te novčanu isplatu jer je Grad otkupio dio zemljista radi rekonstrukcije ceste. Ništa još nije došlo do suda pa me zanima..ukoliko su se oni upisali na kuću koja im pripada i zemlju koja im pripada ispred njihove kuće koje su nam pravne mogućnosti da sporimo njihovo pravo korištenja dvorišta ispred nove kuće? Možemo li sporiti i njihov upis vlasništva ako jedan od nasljednika nije sudjelovao u procesu rješavanja vlasništva ( nisu ga tužili)?

Mi smo u procesu formiranja građevne čestice i kuća je legalizirana. Bojimo se da nam neće potpisati izvješće o međama te da tako nećemo moći napraviti parcelaciju te tako nećemo moći ucrtati kuću jer se nalazi na dvije parcele a s tim nećemo moći riješiti vlasništvo kuće, makar kuća nije sporna, samo zemljište ispred kuće.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, VeP je napisao:

Nasljednici su tužbom riješili vlasništvo stare kuće i zemljišta no nisu tuzili jednog od suvlasnika i takav upis vlasništva je prošao

Mislim da ce morati ponoviti postupak, posebno ako se taj suvlasnik pojavio i trazi svoj dio, pa tek sukladno novom rjesenju o diobi, moguce je napraviti izmjene i u ZK.

, VeP je napisao:

Možemo li sporiti i njihov upis vlasništva ako jedan od nasljednika nije sudjelovao u procesu rješavanja vlasništva ( nisu ga tužili)?

Ne znam kako bi vi sporili ovo pravo ako nemate nista s njihovim dijelom. To moze samo suvlasnik koji nije sudjelovao u procesu diobe.

, VeP je napisao:

Jedan od suvlasnika stare kuće traži ispred nove kuće pravo parkinga, postavljanja kanalizacije te novčanu isplatu jer je Grad otkupio dio zemljista radi rekonstrukcije ceste.

Na cemu temelji svoj zahtjev za pravo parkinga? Malo je i tesko odgovoriti jer nemamo bar okvirni nacrt kako izgledaju te dvije parcele i gdje je na njima smjestena stara i nova kuca.

 

Nadam se da imate geodetski izracun i tocno oznaceno koji dio parcele vam pripada?! 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kuće su naslonjene jedna na drugu. Okolo kuća je dvorište. Nasljednici su 90.g nakon smrti majke potpisali dogovor da je dvorište zajedničko i da svi imaju pravo korištenja i parkiranja svojih automobila.

Nasljednici su podijelili stanove u staroj kući i dali dozvolu drugim dvama nasljednicima da gradu kuću, što su oni napravili. Mi smo nasljednici nasljednika koji je radio novu kuću.

Nasljednici stare kuće taj dio dvorišta nikad nisu koristili za parkiranje jer je u vrijeme potpisivanja dogovora to bio vrt. Sad je to nama parkirno mjesto i ulaz u kuću.

Nigdje nije definirano što je dvorište. Po tome zaključujem da je dvorište i dio ispred stare kuće koji onda i nama pripada za parkiranje jer temeljem tog dogovora iz 90.g nasljednik traži pravo parkiranja itd.

Što nas vraća na to da su dio zemljišta ispred svoje kuće kao i kuću upisali na sebe a nas nisu tuzili. Dakle mi smo nasljednici i dvorišta stare kuće temeljem ugovora iz 90.g?

Koje su nam pravne opcije moguće?

Iskreno, nas ne zanima njihova kuća i dvorište ispred kuće ali ne slažemo se da se koristi nas dio dvorišta pogotovo kad smo saznali da su riješili vlasništvo a nas nisu uključili u proces.

Imamo ADCD snimak i točan izracun.

Mogu vam poslati. Nije problem.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija