Jump to content

Radno pravo


Anica i Miro

Preporučene objave

Zanima me kakva prava imam radio sam u firmi na neodređeno  u jednom trenutku mi je direktor rekao da si tražim drugi posao ja sam tražio godisnji i dobio ga  odmah sam se razbolio dobio šećer i očni tlak pa sam bio na bolovanju  danas sam bio kod direktora i on traži da ja dam sporazumni otkaz jer  će on inače izgubiti poticaj za koronu  ja ako to potpišem nemam nikakva prava na  burzi rada  a rekao sam mu da sam spreman dalje raditi kakva su moja prava da još mi je rekao da kad dođem na posao da će mi naći grešku i dati otkaz 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte nikako dati - potpisati sporazumni otkaz, da bi vam mogao dati otkaz krivnjom radnika  (otkaz uvjetovan skrivljenim ponasanjem radnika) to stvarno mora biti ozbiljna greska a za to mu nemojte dati priliku.

Citiram dio iz ZOR-a:

Postupak prije otkazivanja

Članak 119.

(1) Prije redovitog otkazivanja uvjetovanog ponašanjem radnika, poslodavac je dužan radnika pisano upozoriti na obvezu iz radnog odnosa i ukazati mu na mogućnost otkaza u slučaju nastavka povrede te obveze, osim ako postoje okolnosti zbog kojih nije opravdano očekivati od poslodavca da to učini.

(2) Prije redovitog ili izvanrednog otkazivanja uvjetovanog ponašanjem radnika, poslodavac je dužan omogućiti radniku da iznese svoju obranu, osim ako postoje okolnosti zbog kojih nije opravdano očekivati od poslodavca da to učini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija