Jump to content

savjet vezan za davanje otkaza


pampas_23

Preporučene objave

Poštovani,

stjeran sam u kut. Naime, poslan sam na neplaćen dopust 20.03. i ne uplaćuju mi se doprinosi, što sam saznao 6.04., što znači da je prošlo onih 15 dana od kada mogu slati zahtjev za zaštitu prava poslodavcu . U ovo vrijeme doista ne mogu biti bez obveznog zdravstvenog, a doista nisam u mogućnosti da si trenutno to sam plaćam. Iz toga proizlazi da mi je jedina šansa da sam dam otkaz. Molim savjete i prijedloge kakav otkaz dati? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 133. st. 1. Zakona o radu -

" Radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa može u roku od petnaest dana od dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, odnosno od saznanja za povredu prava zahtijevati od poslodavca ostvarenje toga prava".

Dakle, početak tijeka roka vezan je uz dostavu odluke ili vaše saznanje o povredi prava. Situacija je takva kakva je, i očito će potrajati još neko vrijeme, zato me čudi da se vaš poslodavac nije prijavio vezano uz pomoć Vlade u pokrivanju plaća i doprinosa radnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija