Jump to content

Građevinska dozvola i problem sa susjedom?


naniteboy

Preporučene objave

Pozdrav!

Čitam razne situacije ovdje i zgražam se te polako dolazim do prosvjetljenja kakav sam naivac i da vjerom u pravnu državu ispadam budala - no, ajmo probati riješiti problem.

Situacija je ovakva - imam kuću na dvorištu gdje je i tast (njegova kuća) te susjed. Tast i ja imamo i 3/4 dvorišta dok susjed ima 1/4. Raspored na dvorištu je takav da je tast na cesti, ja sam odmah do njega i na kraju je susjed. Pošto je kuća koju sam kupio bila stara i dobili smo sa više strana potvrde (arhitekti, mjernici) da možemo napraviti što hoćemo unutar temelja stare kuće (prolazi kao adaptacija, rekoše) - to smo i napravili no ipak sam htio sve na kraju riješiti i s papirima da ne bude kasnije problema i tu je naravno - nastao problem :) Dvorište je N godina bilo "društveno vlasništvo" ali sa jasno definiranim omjerima korištenja (dakle samo omjeri, ne i gdje na dvorištu tko može koristiti). Taj je dogovor bio usmeni do sada i to naravno nema pravnu snagu. E sad - kako je susjed na dnu dvorišta na jedan način stjeran u kut (iako bez problema prolazi kroz "naš" dio - to mu nitko ne osporava), i nema dovoljno "kvadrata" da ostavlja i automobile unutar dvorišta (koje smo mi, usput rečeno uredili) - dolazimo do problema. Ja sam ostao unutar temelja (čak smo objekt i malo smanjili), uredili dvorište, nikoga ne opstruiram u ničemu ali on gradi i radi na dvorištu te ostavlja automobile unutar dvorišta - kao da je sve njegovo. I kao šećer na kraju - sad se urbanizam očito dosjetio mogućeg rješenja (što je super ;) - ali nakon jako dugog petljanja) ali sad mi treba taj susjed da se "dogovorimo" što i kako to riješiti. I dolazimo do situacije gdje jedini koji radi probleme (čak je zablokirao i mogu suprugu da izađe svojim vozilom iz naše garaže!), on ima tu snagu da bira što će raditi, kad će raditi i što će biti njegovo - odnosno da blokira cijeli postupak građevinske. A on radi jednostavno bez da ima ikakve papire niti ništa slično - jer, ako ih ja ne mogu dobiti sad, naravno ne može ni on.

Eto - probao sam opisati malo situaciju jer ne znam više kome da se obratim. Moja strana mi govori nemoj ništa, nemoj ga ljutiti, morate se dogovoriti - i pokušavam ostati miran ali on i dalje radi po svom a ja čekam, čekam, čekam ...

Sorry na rantu i hvala na eventualnim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Građevinska dozvola i problem sa susjedom?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija