Jump to content

Preplacena ovrha


ro-la

Preporučene objave

Poštovani,

Imam dva prihoda mirovina i plaća. Ovršuje mi se sa oba prihoda, ali nigdje se ne vodi koliko je ukupno ovršeno.

Ovrha nije preko FINe  nego direktno na primanjima.

Kako i na koji način objediniti iznose koji su ovršeni i pred sudom dokazazi da je ovrha isplaćena?

Kako stopirati ovrhu dok se ne utvrdi da li je dug vraćen, preplaćen ili još postoji?

Sve što sam pokušao preko suda dobio sam odbijenicu i dalje mi se ovršuju oba prihoda tako da postoji mogućnost da duplo otplatim dug.

Ako netko zna što napraviti molio bih odgovor.

uređeno: od ro-la
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Borbena7 je napisao:

Kako se provode ove ovrhe, izravno preko poslodavca/HZMO ili posredovanjem suda? Kakvo je obrazloženje rješenja suda koje ste dobili? I je li taj dug podmiren?

Ovrha se provodi preko poslodavca i preko HZMO. Sud nije dao nikakvo konkretno objašnje samo da se ovrha nastavlja do potpune isplate. Tražio sam da sud stopira do daljnjeg provedbu ovrhe dok se ne utvrdi koliki je iznos ovršen i prije svega zbroje svi iznose (jednim djelom je i bila gotovinska uplata). Tražio sam da se utvrdi preko fin vještaka ali sud nije dao nikakav odgovor. Na sve upite i požurnice ništa se ne mjenja (preko godinu dana se ništa ne mjenja na sudu. Radi se o ovrsi za dug za alimentaciju tako da ovršitelj ne želi potvrditi da li je dug vraćen ili nije, tj. u interesu mu je da sud što dulje traje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Borbena7 je napisao:

Niste mi odgovorili, kako je došlo do tih ovrha, posredovanjem suda ili je ovrhovoditelj izravno zatražio provedbu? Vezano za zastoj, to Vam sigurno neće biti odobreno, bar ne u cilju zbrajanja uplata. Ukoliko i dođe do dvostruke naplate, tada na raspolaganju imate protuovrhu.

Putem suda. Dakle i dalje sam samo "bankomat" obzirom da protivna strana ima sva prava i mogućnosti naplate, a moje je samo da sve plaćam i to duplo. Kada i dođe do prestanka ovrhe protutužbom nemoguće ne išta naplatiti pošto nema prihoda, nema nekretnine niti ićega gsje bi se eventualno moglo protužbom ostvariti povrat preplaćenih sredstava. Trenutna preplata je okvirno oko 70.000 kuna tako da je to ne mali novac. Daljnjim ovrhama i ovim tempom preplata će na kraju biti preko 140.000 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je na prijedlog ovrhovoditelja sud donio rješenje o ovrsi i dostavio ga na provedbu poslodavcu i HZMO, tada taj isti sud po službenoj dužnosti prati podmirenje duga. Zatražite od suda da naloži ovršenikovom dužnicima da se očituju koliko je ukupno prisilno ustegnuto i što je točno podmireno, te da Vam isto dostavi na očitovanje. Također, možete napraviti uvid u svoj spis i vidjeti ta dosadašnja očitovanja. I bitno je kako glasi nalog u tom rješenju tj. da li se namiruje samo nastali dug ili se uz njega namiruju i buduće obveze po dospijeću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija