Jump to content

Pao sa speedom


genessis

Preporučene objave

prije 18 sati , genessis je napisao:

tesko da bi dugo zivio kad bi to napravio. Kakvu kaznu mogu ocekivati?

Razumijem. Pitao sam vas iz razloga, jer u slučaju surađivanja, osobno daleko bolje prolazite na sudu. A izvan suda... To je druga priča.

Ukoliko vam je ovo prvo kazneno djelo, i obzirom je podnesena kaznena prijava protiv vas (ovaj poziv je za tzv. prvo ispitivanje?), što znači da inicijalna obrada predmeta ide u smjeru posjedovanja s namjerom "dilanja" (čl. 190. st. 2. KZ-a), u slučaju priznanja, kajanja i dosadašnje neosuđivanosti, vrlo je izgledna uvjetna osuda (1 godina uvjetno na 2).

Količina nije bogznašto, ali je pitanje bi li vam sud povjerovao da je bilo za osobnu uporabu, tim više što vam je vaga pronađena u automobilu (ako sam vas dobro razumio), što više sugerira da ste to nosili negdje na prodaju, pa je vaga bila potrebna za razmjeravanje količine. Da je vaga pronađena doma, onda bi ovo što Pero piše možda i moglo proći (iako u praksi i to teško prolazi), ovako je taj argument vrlo labav i aljkav.

Sad, kako ćete se postaviti, sami najbolje znadete, ali smatram da ova količina ne iziskuje zatvorsku kaznu (bezuvjetnu), pogotovo ako se radi o prvom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pao sam sa 47,5 grama spida u prašaskom obliku u vakumiranoj vrečici. Koju sam dragovoljno predao polic.službenicima, za koju su napisali: navedena droga bila namjenjena daljnjoj preprodaji.

Ptanje:

Dao sam izjavu i prenoćio u postaji, kao olakotne okolnosti su mi rekli da "drukam", po pričama znam što me čeka u zatvoru, a još gore kad izađem. Imao sam nekoliko kazni za travu ali male kolićine za osobnu uporabu, i 15 dana zatvora remečenje javnog reda i mira, sad još čekam presudu o zlostavljnanju u obitelji, koje moji roditelji na sudu tražili da mi se da kazna lječenja i obvezan razvovor s centrom za ovisnike.

Dali mogu 47.4 grama mogu navesti kao osobnu uporabu ili je koliko sam čuo 5 grama ili više kazneno djelo. Kako da se branim, a nekoliko puta sam koristio "spid". Na drukanje nisam spreman

(mada sam naveo da ču surađivati).

 

uređeno: od Spitfire
Neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zakon ne propisuje brojčanu količinu droge kao nekakav "graničnik" između osobne uporabe i daljnje prodaje, već se to procjenjuje od slučaja do slučaja.

U vašem slučaju, vjerojatniji je ishod da će ići na posjed s namjerom daljnje prodaje/distribucije, no možete pokušati s obranom da ste ovisnik i da ste navedenu količinu nabavili za osobne potrebe u malo većoj količini tek toliko da ne morate svako malo u "kupovinu". Hoće li sud prihvatiti, pitanje je, ali u praksi većinom ne prihvaćaju.

U svakom slučaju, ne vidim zatvorsku kaznu, jer koliko sam vas shvatio, ovo sa "travom" su bili prekršajni postupci, kao i ovo sa obiteljskim nasiljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
, Perolegalis je napisao:

Ocekuj uvjetnu ako dokazes da nisi htio drogu preprodavati a da ti je vaga koristila za mjerenje kolicine u vlastite svrhe,pokazi kajanje i priznaj krivicu

Pa ako dokaže da drogu nije htio preprodavati i da je vaga koristila za vlastite svrhe, šta ne bi trebala onda biti oslobađajuća presuda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija