Jump to content

Kome sudac vjeruje?


tomo777

Preporučene objave

Policajac me kaznio zbog prelaska preko pješačkog prijelaza dok je na semaforu svijetlilo crveno svjetlo. Uložio sam prigovor radi krivo utvrđenog činjeničnog stanja. Na prvo ročište sam poveo svjedoka koji je dao iskaz u moju korist (oboje tvrdimo da je bilo zeleno svjetlo). Sudac je najavio novo ročište na koje će pozvati policajca na sučeljavanje.

Kakve su šanse da se "izvučem"?

Događaj se zbio krajem veljače 2006.g., imam li šansu da eventualnim žalbom višem prekršajnim sudu predmet dovedem do apsolutne zastare (ukoliko prvo rješenje bude po mene negativno, a drugo ročište je najavljeno za veljaču 2007.g.)?

Koliki su otprilike troškovi ova dva ročišta ?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iskreno rečeno, nemate baš prevelike šanse. sudac uglavnom vjeruje iskazu policajca bez obzira na iskaz vašeg svjedoka. logično je da će vaš prijatelj svjedočiti u korist vas. na slijedećm ročištu tj. suočenju vas i policajca koji je utvrdio prekršaj vi ćete tvrditi jedno, a policajac drugo. sucu jedino preostaje vjerovati policajcu. pretpostavljam da pitate za trškove postupka? troškovi prekršajnog postupka uglavnom se kreću od 200,00 kn pa nadalje. (sve ovisi koliko je poziva išlo, koliko ročišta, neuspjelih dostava i sl). ročišta se ne naplaćuju, nego se u rješenju o kažnjavanju to navodi kao troškovi postupka a oni se odnose na dužinu trajanja postupka i imovno stanje okrivljenika. a što se tiče zastare ne znam. nemojte na to računati. žalite se pa ćete vidjeti. uglavnom ona nastupa krajem veljače 2008. g. pozdrav :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Da i meni se dogodilo, jos prije 2 godine.. :(

Al sto je najgore, policajac je jos vidio kako sam potrcao na zeleno da stignem jer sam bio u zurbi... I onda me zaustavi i napise neki iskaz koji nisam htio potpisat jer sam popi****dio..

Sad mi stize poziv za sud datum 1.2.

Pishe da mogu 9 dana radit na slobodi bla bla, al nema sanse jer taman imam ispite u 2. mjesecu, jel se to moze dogovorit kada cu radit ili ti oni kazu? a 400 kuna im nedam zbog jednog bezobraznog murjaka!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija