Jump to content

Obrt, poticaji itd. - pomoć


jfranjic

Preporučene objave

Pozdrav svima,

trenutno sam zaposlen vec 13 godina u XY firmi. Uz to od 2008. godine imam aktivan paušalni [računalno programiranje, marketing] obrt koji mi je služio da mogu van redovnog posla kako bi rekli odrađivati poslove u "fusu" po psu.

Planiram otici iz firme. (Uz nadu da se uspijem dogovoriti sa poslodavcem da mi da otkaz) - odlazim svakako samo gledam kako najbolje posloziti stvari poslije.

1. slučaj - ako uspijem dogovoriti sa poslodavcem da dobijem otkaz, obzirom da imam aktivan obrt da li imam prava onih godinu dana primati naknadu sa burze

2. slučaj - obzirom na gore situaciju koje koraka bi morao poduzeti da pokušam izvući poticaje za samozapošljavanje (da li moram dobiti otkaz trenutno, prije toga ugasiti trenutni obrt - pa otvarati novi...)

Ako netko ima malo više iskustva sa tim bio bi vam jako zahvalan za informaciju.

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. nemate, jednostavno nastavljate biti obvezno osigurani preko obrta, što znači da niste nezaposlena osoba.

2.  po mom mišljenju, zatvoriti postojeći obrt, prijaviti se na HZZ kao nezaposlena osoba i onda proći sve one korake koje oni traže. Mada, tu postoji rizik da Vas odbiju, s obzirom na trenutnu gospodarsku klimu i količinu novca za samozapošljavanje. Isto tako, ne znam kako u odnosu na Vas tretiraju da ste već bili zaposleni u istoj djelatnosti u kojoj se sada zapošljavate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija