Jump to content

Prijepis vlasništva kuće sa dugom na novog vlasnika


ajam123

Preporučene objave

Pozdrav, 

već sam pisala na ovu temu i dobila odgovore, no stvar se malo zakomplicirala pa bi trebala opet malu pomoć.. Ukratko, stric je prije 20 godina prodao kuću sa dugom. Novi vlasnik je obećao podmiriti dug prema osiguranju, ali nažalost ostalo je samo na obećanju. Kuća se i dalje vodi na stričevo ime jer dug blokira uknjižbu novog vlasnika u zemljišne knjige. Osiguravajuća kuća stavila je stričevu kuću pod ovrhu,  pokušala ju je prodati kako bi se rješili duga, ali nisu uspjeli. Prošli tjedan je dobio dopis od osiguravajuće kuće da se sastanu i dogovore mirnim putem otplatu duga. Zanima me koja je procedura kod osiguravajuće kuće, jer zovu ga na sastanak da bi podmirio dug koji je novi vlasnik trebao podmiriti. 

I samo da napomenem, stric ima kupoprodajni ugovor koji su sami oni sastavili, ali ga nisu nigdje ovjerili. 

Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 35 minuta, ajam123 je napisao:

Novi vlasnik je obećao podmiriti dug prema osiguranju, ali nažalost ostalo je samo na obećanju.

Ovo se trebalo kao uglavak staviti u ugovor i biti uvjet za izdavanje tabularne isprave. Sam kupac se ne bi mogao uknižiti ni zbog nedostatka propisane forme tj. ovjerenog potpisa onoga čije se pravo prenosi (strica), međutim bez ovoga uglavka moglo bi se eventualno zakomplicirati da isti zahtjeva putem suda uknjižbu jer posjeduje ispravu kojom se može učiniti vjerovatnim da mu pripada neupisano pravo.

Valjalo bi kontaktirati kupca i obavijestiti ga da bez podmirenja duga, nedostatka propisane forme ugovora svakako se neće moći uknjižiti te da prisustvuje tome sastanku na kojme se možda mogu dogovoriti uvjeti za otplatu duga, sačiniti novi ugovor ili aneks prvome kojim se ovjerava potpis ali i određuje što i kako s dugom. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija