Goran7 objavljeno: 25. srpanj 2020. Dijeli objavljeno: 25. srpanj 2020. Poštovani, postoji li mogućnost i koji je pravni postupak jednostranog raskida ugovora o doživotnom uzdržavanju, na zahtijev pružatelja doživotnog uzdržavanja. Lijepi pozdrav i hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. Može koja informacija više...imate nekakve konkretne razloge za ovaj postupak? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Goran7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. prije 1 sat , Borbena7 je napisao: Može koja informacija više...imate nekakve konkretne razloge za ovaj postupak? Situacija je dosta specifična, naime prije četiri godine sam sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju sa majkom i očuhom. Majka je bila u lošem zdravstvenom stanju i da bi se osigurali da u slučaju da mama prva umre, a nakonn očuhove smrti očuhova rodbina neće tražiti stan, napravili smo taj ugovor kao "pravni osigurač". U međuvremenu je očuh umro, a majka je dobila mjesto u gradskom domu. Meni je darovnim ugovorom darovala stan i to je provedeno. Na taj ugovor smo zapravo zaboravili, a zapravo smo ga trebali razvrgnuti čim mi je darivala stan. I sad sam upisan ja kao vlasnik stana, sa zabilježbom tog ugovora. U međuvremenu se majci pojačala demencija, vrlo naglo i intenzivno, tako da ona više naprosto nije sposobna razumjeti i potpisivati bilo što. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. Vlasni ste svakako. Ima li majka još zakonskih nasljednika? Da li ispunjavate obveze koje imate prema ugovoru o doživotnom uzdržavanju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Goran7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. Nema nasljednika. Što se tiće ispunjavanja ugovor zapravo nije sklapan radi toga. Mama je u domu, ima dosta visoku penziju koja sve pokriva, a ja sam u ugovoru za domupisan kao odgovorna osoba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. Prije 2 minuta, Goran7 je napisao: Nema nasljednika. Tim bolje da ste jedini nasljednik. Prije 3 minuta, Goran7 je napisao: Što se tiće ispunjavanja ugovor zapravo nije sklapan radi toga. Nije bitno radi čega je sklapan, jer ste potpisivanjem istog prihvatili navedene obveze, a koje ste dužni ispunjavati. Prije 3 minuta, Goran7 je napisao: Mama je u domu, ima dosta visoku penziju koja sve pokriva, a ja sam u ugovoru za domupisan kao odgovorna osoba. Neka žena uživa u zasluženoj skrbi, a Vi sve ostavite kako je. Jednog dana kada majka umre, zk odjel će samo provesti novi upis tj. po njenoj smrti će nastupiti pravne posljedice tog Ugovora o doživotnom uzdržavanju i to je to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Goran7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. Jedini razlog da maknem zabilježbu je prodaja stana, inače bi naravno sve ostavio kako je. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. Prije 9 minuta, Goran7 je napisao: Jedini razlog da maknem zabilježbu je prodaja stana, inače bi naravno sve ostavio kako je. Ovo ste trebali odmah navesti, a ne ovako, okolo-naokolo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Goran7 odgovoreno: 25. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. Pa tražili ste više informacija pa sam otišao u detalje. Suština je maknuti tu zabilježbu inače ne bi bilo potrebe za bilo kakvom akcijom jer već sam upisan kao vlasnik, a o mami ionako brinem najbolje što mogu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 25. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2020. prije 8 sati , Goran7 je napisao: Suština je maknuti tu zabilježbu Na vaš prijedlog je upisana pa će na vaš prijedlog biti i brisana zabilježba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Goran7 odgovoreno: 26. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 26. srpanj 2020. prije 8 sati , Matrix je napisao: Na vaš prijedlog je upisana pa će na vaš prijedlog biti i brisana zabilježba. Mislite da je moguće samo brisati zabilježbu? Jer zapravo samo to trebam, raskid ugovora nije potreban ako se može brisati zabilježba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 27. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 27. srpanj 2020. Raskid ugovora je kompliciran postupak, a pogotovo s obzirom na Vaše okolnosti. Jednostavno podnesite zahtjev za brisanje zabilježbe u vlasničkom listu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.