Jump to content

Za Mrljavca - preko 90 dana bolovanja. Molim pojasni mi.


anonimno

Preporučene objave

Već sam više od godine dana na bolovanju.

Radim u MUP-u i ove 2006 godine zatražio sam onu jednokratnu novčanu pomoć ( oko 3200 kn ) kada si duže od 90 dana na bolovanju. Dobio sam te novce.

 

E sada zanima me mogu li ponovno početkom 2007 godine zatražiti istu pomoć jer sam i dalje na bolovanju ili u 2007 god mora proći 90 dana da bi dobio tu pomoć ?

 

Jer piše u Zakonu o policiji ( ne znam sada članak ) jednom godišnje da imama pravo, ali nisam siguran ako sam od ( npr. 9 mj 2006 god na bolovanju i u 2007 u 1 ili 2 mj je prošlo 90 dana bolovanja ali nije u toj 2007 god., nego ukupno, , imam li pravo na istu tu novčanu pomoč i 2007 godine mada u istoj nije prošlo više od 90 dana bolovanja ali u biti sam na bolovanju i više od 365 dana( od kraja prošle godine )

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš pravo 1x godišnje na tu novčanu pomoć, (mora proći 3 mjeseca u tekućoj godini). Znači sada ćeš imati opet pravo na to u travnju 2007. godine, a onda ako budeš i dalje na bolovanju opet u travnju 2008. godine. Dakle, krajem ožujka kada budeš nosio doznake od svog liječnika opće prakse, napiši zahtjev na A-4 papiru Sektoru pravnih, financijskih i tehničkih poslova svoje PU i odnesi tamo ("zauzmi broj" i pazi da se evidentira da si Zahtjev i predao). Otiđi i u svoj sindikat (ako si član) i provjeri kod svog sindikalnog povjerenika dali i tamo isplaćuju nekakvu pomoć jer prije su isplaćivali 500 ili 600 kuna 1x godišnje ako si na bolovanju duže od 6 mjeseci u tekućoj godini, ali sada nisam baš siguran jer je mnogo policajaca na bolovanju.

 

:thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mrljo, mislim da on može podnijeti zahtjev 01.01.2007. u istoj sam situaciji pa sam negdje iskopao pravilnik vezan za novčanu pomoć.

uglavnom neka kolega podnese zahtjev, ništa ga ne košta a ja ću ponovno potražiti taj pravilnik i staviti ga na ovaj post.

svako dobro za božićne blagdane želim tebi i ostalim forumašima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad, koliko sam ja uz kavicu razgovarao sa kolegicama i kolegama u svojoj bivšoj PU u Sektoru Pravnih financ. i tehničkih poslova i razumio, oni su mi rekli da se mora provesti najmanje 3 mjeseca (iliti 90 dana) u kalendarskoj godini na bolovanju da bi se ostvarilo pravo na tu pomoć. Dali će mu priznati mjesec-dva iz prethodne godine ? Vidiš o tome nisam niti razmišljao ali (?), a volih bih radi gospodina i ostalih djelatnika kao i tebe da priznaju jer dugo ste na bolovanju i možete uskoro i na procjenu radne sposobnosti, a zašto bi Vam ti novci propali pa kako ti kažeš neka se ranije podnese zahtjev za isplatu, jer ionako se nema što izgubiti, a ako ne dobijete novac do kraja veljače ponovo napišite zahtjev Sektoru P.F. i T. poslova pa kako bude. U svakom slučaju ako pronađeš taj pravilnik molim te kopiraj ga na ovaj forum i Hvala unaprijed.

 

Sretan Vam Božić kao i Vašim obiteljima.

 

:-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema čl. 48. st. 1. al. 1. Kolektivnog ugovora službenik ili namještenik ima pravo na pomoć u slučaju bolovanja dužeg od 90 dana u visini jedne proračunske osnovice samo jednom godišnje, s tim da je kontinuitet od najmanje 91 dana neprekidnog bolovanja navršio u godini za koju se isplaćuje pomoć.

 

 

 

Stoga službenik ili namještenik, kojem je isplaćena pomoć u tekućoj godini zbog bolovanja dužeg od 90 dana navršenog u prethodnoj godini, ima pravo na još jednu pomoć u tekućoj godini, ako je u tekućoj godini navršio kontinuitet od najmanje 91 dana neprekidnog bolovanja.

------------------------------------

ovo gore je spetljano ali ono što sam vidio i ne mogu sad naći izgleda kao ovo dolje.

------------------------------------

 

( 128. ) Radnik ostvaruje pravo na pomoć za bolovanje jedanput godišnje, nakon proteka 90 dana bolovanja u kontinuitetu, što je prenosivo iz prethodne godine. Znači, radnik stječe pravo na pomoć za kalendarsku godinu već 01.01. te godine pod uvjetom da je kontinuirano na bolovanju, s tim da pomoć ne može dobiti više od jedanput godišnje.

 

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima.

 

Esade daj molim te ovo zadnje pod ( 128. ) iz kojega je to zakona ili nekog drugog pravnog dokumenta, jer bi po tome mogao podnjeti zahtjev već početkom sljedeće godine i imati pravo na novčanu pomoč jer kako sam već gore napisao na bolovanju sam od 12 mj., 2005 godine.

 

Inače, bio sam na komisiji MUP-a i proglašen nespobnim poradi oboljenja koja su nastala tijekom obavljajnja službe u Domovinksom ratu ( SJP ), sada ćekam dalje.

 

Hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvarno se ne mogu sjetiti gdje sam to pročitao, uglavnom znam da je bilo vezano za policiju.

to sam tražio zbog sebe jer su mi jedni govorili da za iduću godinu mora proći 90 dana a drugi da imam pravo sa 01.01.

ovo gore što sam našao na netu je od nekakvog starog kolektivnog ugovora ali zbog velike sličnosti sadržaja teksta stavio sam ga na post.

u svakom slučaju predaj zahtjev, ja ču ga isto predati i to sad u srijedu kad budem nosio doznake.

ako ti slučajno zapne sa pravne strane onda ću dati sve od sebe da nađem taj pravilnik.

u srijedu ću staviti na ovaj post šta su mi rekli u pu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Dodadi je napisao:

Koliko je meni poznato, a mislim da je, novčana naknada za bolovanje se daje po kolektivnom ugovoru, znači detalje potražite tamo,

 

Po mom saznanju je to toćno, ali isto tako toćno je i to da se to različito tumači , odnosno zavisi od uprave do uprave. Jedni tumače ovako, dok drugi onako. U kolektivnom ugovoru piše da pol.službenik koji se nalazi na bolovanju duže od 90 dana ima pravo na novčanu pomoć, ali nije definirano baš ovo da li tih 90 dana mora proći u tekućoj godini ili već s 01.01. imaš pravo na to ( naravno ako je s 01.01. prošlo 90 dana ). E upravo je to razlika od uprave do uprave-svaka uprava različito to tumači jer joj kolektivni ugovor ostavlja dovoljno prstora za to. U nekim je upravama to gore a u nekim je to bolje za pol. službenike.

 

 

 

Najbolje je da svatko pita u svojoj nadležnoj PU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodo evo ovako početkom 2. mjeseca sam podnio zahtjev za pomoć, koji sam dobio za 2005., 2006. i počekom 2. mjeseca podnio za 2007. Dana 20.02.2007. novci sjeli na račun. Dakle ne treba čekati da prođe tih 90 dana, pogotovo ne trebaju čekati oni kojih uskoro očekuju rješenje o mirovini, jer u tom slučaju gube to pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija