Jump to content

Poništaj braka


slavenko

Preporučene objave

Novi sam ovdje, još uvijek zbunjen, pa tražim savjet, pomoć, bilo što, moj problem je ovakav:

Nakon 2 mjeseca braka, ostavio sam ženu i otišao svojoj kući, tjedan dana nakon što sam otišao žena mi javlja da je trudna, ok, ja ne osporavam očinstvo. Smatram da me je prevarila u bitnim činjenicama, rekla mi je da kuća u kojoj smo živjeli je njena i da je auto njen, no međutim kad smo bili u braku saznao sam da auto nije u njenom vlasništvu već u vlasništvu njene tetke, kuća je isto tako u vlasništvu njene tetke, i još k tome ima ugovor o doživotnom uzdržavanju tetke. Ja sam se smatrao prevarenim jer mi je sakrila te stvari, a odbija živjeti u mojoj kući, jer joj je uzgovor da ona neće živjeti u kući gdje su i moji roditelji.

Ja smatram da je brak ništavan jer sam ušao u njega sa njenim lažima.

Dakle pitanje je da li imam osnovu na Sudu da tražim poništaj braka, ne razvod?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemojte se ljutiti ali u vašoj situaciji vam ne znam dati savjet, samo ću vam nešto ljudsko reći. s mojeg osobnog stajališta malo je sve skupa smiješno. :-D zar je važno tko je vlasnik auta i kuće? to nisu razlozi (po mojem romantičnom gledanju na život i brak) za razvod. ok. žena vas je prevarila. a šta da vas je zbilja prevarila, mislim da ima nekog frajera. a vi ovako. vjerujem vam da se osjećate prevareno....ali ako vam je dovoljno stalo do vaše supruge onda to nije neka zapreka.vrijeme će učiniti svoje. zaliječit će vaš osjećaj da ste prevareni, a i ona će naučiti lekciju. pa ne razvode se ljudi valjda zbog takvih sitnica? znam, reći ćete da to nije sitnica, sada nije, ali za koji mjesec ćete se vjerovatno smijati samom sebi. stoga probajte razgovarati s njom. nije to tako strašno. vjerujte mi, živ se čovjek na sve navikne. ja sam eto božićno raspoložena i napisat ću vam samo jednu izreku: "griješiti je ljudski, opraštati božanski". još jednom ponavljam, ne bih htjela navući na sebe vašu ljutnju, samo poručujem da malo razmislite o svemu........... što je to zapravo što vas tjera da tražite poništaj braka? oprostite mi još jednom, ali sam vam se morala javiti. pozdrav. nadam se da ćete riješiti svoj problem. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije bi vaša supruga imala pravo na razvod braka budući je više no očito da ste se oženili njome zbog njezinog imovinskog stanja, pa kad ste saznali da to nije sasvim njezino, odoste. Žena sada možda nije svjesna, ali možda je bolje da ste otišli. inače, ugovor o doživotnom uzdržavanju znači da bude jednom sve njezino, samo se obvezala uzdržavati tetku, što je jako lijepo od nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Razlozi za poništaj braka su :maloljetnost supružnika, potpuno lišenje posl.sposobnosti ili nesposobnostiza rasudjivanje, srodstvo po krvi i odnos posvojenja, trajanje prethodnog braka ženika ili nevjeste (čl.26-30 obiteljskog zakona).

By the way, ako je supruga i dalje trudna, do 1 g. života djeteta po tom istom zakonu, nemožete dobiti razvod!

Prema tome, lijepo se pomirite i primirite i sretno živite lišeni svih materijalnih problema. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija