Jump to content

Alimentacija za dvoje djece 14 i 17 god


Šmizla77

Preporučene objave

Poštovani, 

Muž mi je prije 10tak dana objavio da želi razvod te mi dao pola godine da se iselim iz stana koji je na njegovom ocu. Djeca žele živjeti sa mnom a 14 i 17 im je godina. On radi kao profesor TZK u našoj školi a plaća mu je oko 7500 hrk. Prodao je jedan teren prije 2 tjedna kako bi zatvorio kredit i minus. Zbog operacije kralježnice krajem 2019. god nisam u stanju raditi a sljedeća operacija me čeka na jesen jer nije dobro. Sada primam od HZZO-a 60 % plaće, nakon godinu dana to se smanjuje. Dakle pitanje je koliku alimentaciju po djetetu treba platiti i da li ja imam neko pravo na uzdržavanje jer zbog bolesti nisam u stanju raditi. Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Borbena7 je napisao:

Alimentaciju po djetetu oko 1.420,00 kn. Imate pravo tražiti uzdržavanje, pogledajte čl. 295. Obiteljskog zakona. Svakako što prije pokrenite postupak rastave braka, jer Vam je potrebno posredovanje CZSS zbog zajedničke maloljetne djece.

Hvala na odgovoru, ne želim na czss... djeca su već veća i oni su donjeli odluku da žive sa mnom...ili ipak moram? Uglavnom želimo riješiti sve mirnim putem, ako je ikako moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste se dogovorili, i možete potpisati sporazumni Obrazac plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, ne morate na CZSS, samo taj plan, zajedno sa sporazumnim prijedlogom za razvod braka, predajte sudu vašeg posljednjeg zajedničkog prebivališta ili boravišta. Sud će vas pozvati na ročište radi potvrde plana i to je to. Bitno je da se suglasite oko svih elemenata plana i da oni predstavljaju vaš dogovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija