Jump to content

Kolege MUP-ovci ! - imam pitanje


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

evo ovako imam pitanje vezano za doznake od doktora .

 

MUP-ova komisija me je proglasila nesposobnim za pol. službenika. Zbog posljedica oboljenja tijekom obavljanja službe za vrijeme Domovinskog rata ( bio u SJP ) .

 

Rješenje o nesposobnosi dobili su i u kadrovskoj PU i to dalje prosljedili sa lječničkom dokumentacijom i ostalim potvrdama vezanim za rat ( ratni put itd. ). E sada kuda su oni to prosljedili ; na mirovinsko, vještaku u Tvrtkovu ili nekamo treće ? Samo su mi rekli da su poslali.

 

Oružje, značku i službenu, kao palicu i lisice razdužio sam.

 

E sada zanima me moj dljniji status. Da li se ja i dalje vodim kao da sam na bolovanju, odnosno da li i dalje na kraju svakog mjeseca moram donositi doznake od doktora ili ne ? Jer nije mi baš sasvim jasan onaj članak u Zakonu o policiji ( mislim čl. 71.-nisam siguran ) gdje piše da se zadržavaju sva prava iz radnog odnosa sljedeće tri godine od dana proglašenja nesposobnosti. Nije mi jasno da li to znači da od toga datuma ja više ne moram ili još uvijek kao po starome moram svaki mjesec donositi doznake od doktora, odnosno vodim li se i dalje kao da sam na bolovanju ili nekako drugačije ?

 

I vezano za plaću u tom članku ( zakona o policiji ) piše da zadržavam plaću kao prije početka bolovanja, e sada od kada će mi i to početi plačati i tko ? Jer do sada sam primao mjesečna primanja od HZZO-a ( 100 % ) ali sam svaki mjesec morao donositi doznake na posao. Da li se sada što mjenja u vezi tih doznaka i da li ću mjesečna primanja dobivati i dalje od HZZO-a ili MUP-a ? Mislim kako to ide ???????

 

Hvala svima na odgovorima :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tvoja dokumentacija prosliđena je županijskom vještaku i za cca dva mjeseca dobit češ poziv da se javiš na pregled i odlučuje da li sposoban za rad ili ne, sad ćeš reći pa u šarengradskoj su me proglasili nesposobnim, da ali za policajca.

u cijeloj toj priči najvažnija je odluka županijskog vještaka. neće te tjerati raditi jer si bio u sjp ali ako te pošalje u tvrtkovu oni će ti tamo nuditi profesionalnu rehabilitaciju što češ ti naravno odbiti uz duboki naklon. sve ovo gore zavisi i od tvojih godina starosti.

do dana izdavanja rješenja o mirovini ti si policajac, na bolovanju i zadržavaš plaću i ostala prava policijskih službenika, dakle donosiš doznake svaki mjesec, ali to pravo ima i drugu stranu medalje što malo tko pazi a radi se radnoj stegi i zbog nekakvog nedoličnog ponašanja možeš završiti na stegovnom.

što se tiče prava na plaću prije bolovanja, to se već rješio sa isplatom 100% plaće i nadalje primaš od hzzo jer to za tebe povoljnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa 18 godina i 5 mjeseci bio sam pripadnik SJP-e, nakon završene srednje škole unutarnjih poslova i bio sam na svim terenima i u svim akcijama iste SJP-e ( onda jos nisam završio ni pripravnički staž od 6 mjeseci a već sam zadužio noružanje i bio poslan na terene i akcije-kao pripravnik ).

 

Ko je onda pitao koliko godina imam i da li sam pripravnik ili ne ? Dok su neki sada " veliki Hrvati " bježali van granica a bili su osbosobljeniji od mene jer su završili JNA ili su bili u mom rangu osbosobljenosti za rat ali su ipak pobjegli ! A sada se vraćaju i otvaraju disco klubove i voze bjesna auta o kojima većina nas samo može sanjati !

 

U SJP sam bio sve skupa 6 godina a za vrijeme rata 3 i koji dan više.

 

Prije policije nisam nigdje radio i u policiji imam 13 i po godina staža bez benificija, jer sam kako sam napisao odmah nakon završene škole unutarnjih poslova počeo raditi.

 

Obolio sam od F 43.1 chr, F 43.2, ankciozno - depresivni, vrat i kičma a zdrav sam bio sa 14 godina kada sam upisao školu unutarnjih poslova i kada sam je završio sa 18 godina.

 

Sada imam 32 godine života i osječam se totalno polomljeno, sjebavano, prevareno, glupo i da ne nabrajam dalje.

 

Kako čovijek može biti miran i sve gledati mirno i spokojno ?Ja koji sam takoreći više od polovice svoga života u policijskoj odori ( jer sam je prvi puta navukao i zadužio u 14 godini života u navedenoj školi gdje je internatski život i takva su bila pravila ) ne mogu gledati i biti miran kada ovi danas ovi gore pomenuti " veliki Hrvati " uživali u demokraciji i izrabljivaju sirotinju koja radi za 2000 kuna i trpi svakakva ponižavanja na poslu.

 

Ma katastrofa, totalno sam razočaran u sve, mislio sam da će sve biti nekako puno, puno pravednije, da neće biti toliko lopovluka, namještanja radnih mjesta ( konkretno kod mene u PU, čovijek koji je počeo raditi prije pet -šest godina u policiji i ima istu školsku spremu kao i ja, on sjedi u toplome a ja šetam palicu ili stojim ispred zgrade na -10 stupnjeva, pa ima li tu pravde ? I nisam ja jedini primjer ima ih još takvih kao ja ali šute i trpe. )

 

Nisam mogao to sve više trpjeti i gledati i otišao sam na bolovanje prije malo više od godine dana.

Sve me to nervira pa uopće niti ne izlazim iz kuće.

Idem i liječim se na psihoterapijama sam konstantno i na tabletama.

 

Svega mi je ponekad pun k......, pa mislim ima li uopće razloga živjeti ? I doma me nitko ne razumije i nerviraju me.

 

A što se tiče ovih vještaka i što če izvještačiti u vezi radne sposobnosti totalno me briga jer ionako mi je sve ravno.

 

Pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polako, znaš da je administracija spora i treba to pretrpjeti. Ja sam u istom sosu. Posvetio sam se ribolovu, malo me sad zima udaljila od toga ali je zato tu internet pa nekako ide. Radim i web stranicu o ribolovu www.ribolov-koprivnica.com Ako ne odem jednom dnevno do Drave stvarno sam tada u kur... ovako sam manje na tabletama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

al' si se ti čovječe ispucao.... to je dobro, treba se negdje isprazniti, moj ti je savjet da češće posječuješ ova forum jer ti to dođe kao psihoterapija. poslušaj hanzin savjet i smiri se, ne bih ti to govorio da nisam bio u takvoj banani kao ti ali sve ide svojim tokom, sporo ali ide. Isto sam kao i ti gledao kako uživaju "veliki hrvati iz munchen bojne" a sebe sam zanemario i onda sam odlučio sam sve istjerati što se tiče mojih prava i vjeruj mi da po malo uspjevam u tome.

dakle zadnja ti rečenica nikako ne stoji, pokušaj to ispraviti i vjeruj u Boga i uspjet češ.

veliš da si bio u sjp, sjeti se šta si prošao....nemoj sada odustati. :thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čovjeće, pročitaj malo ove postove, strvarno si u komi, ali nemoj dati da te trenutno raspoloženje svalada nisu oni toga vrijedni, svatko od nas nađe nešto čime se malo primiri, evo ja na primjer sjednem u auto i odvalim 200 km lagane vožnje tj napravim krug KC-VŽ-ZG-KŽ i odmah mi je lakše, kad ima vremena s menom je još netko i baljezgamo o bilo čemu, poslje toga mi je lakše i par dana nemam nikakvih briga. Nađi nešto za sebe surfaj, pjevaj, u krajnjem slučaju peci kolače ali se nemoj dati depri nisi jedini i nisi sam. nadam se da sam ti bar malo olakšao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na potpori i razumjevanju, hvala Hanzi, esadu, PrEsVETlom i ostalim kolegama.

 

Puno mi znači ovaj post pogotovo ovaj forum. Svaka čast organizatorima koji su ga otvorili. Sada i pripadnici pobjedničke vojske imaju svoj kutak gdje jedni s drugima mogu podjeliti iskustva u borbi s ovom katastrofalnom administracijom i općenito sa situacijom u društvu i odnosu društva prema njima.

 

Čest sam gost istoga foruma i postavljam pitanja, ovako se izjadam pa mi stvarno bude lakše ili pak ako znam nešto o nečemu pomognem nekome savjetom ili mu ispričam svoje iskustvo u takvoj ili sličnoj situaciji.

 

Pokušao sam se registrirati ali nisam uspio pa sam još anoniman ali moj nadimak je : Kompa

 

Lijepi pozdrav svim posjetiteljima , Čestit Božić ( smalim zakašnjenjem ) i da ova nova godina 2007 bude puno bolja od ovih do sada.

 

Pozdrav svima

 

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na prijavi legalis Kompa

 

Xsara, sve sam napravio tako reći po propisu. Kliknuo sam na registraciju, popunio sve što se od mene tražilo i na moj mail djazo@net.hr je došao je mail s uputama od legalisa. Iste upute sam ponovno pratio.

 

Tada je jedno vrijeme na početnoj starnici legalisa dolje u desnom kutu pod " Novi korisnici " i pisalo moje ime / nadimak Kompa, ali ništa drugo.

 

Sada kada se prijavljujem pod " Prijava " ukucam ime / nadimak Kompa i šifru i kliknem na prijavu kao što sam i sada napravio, odmah nakon opisanog gore skroz na stranici na vrhu ekrana mi se plavim velikim slovima ispiše " Hvala na prijavi legalis Kompa "- tako nešto u tom stilu. Ali kada evo kao sada nešto objavljujem ( odgovaram ili objavljujem novu temu ) opet ostajem anoniman, tj, objavio : anoniman.

 

Evo i sada kada ću kliknuti na objavi ponovno će pisati od anoniman, mada sam se uredno prijavio pod Kompa i unjeo šifru i pisalo mi je dobro došao Kompa.

 

Ne znam možda to ima veze sa mojim računalom, jer još uvijek imam Windows 98, inače sve je drugo u redu što se tiče Legalisa, mogu objavljivati i odgovarati, mogu reči da mi je ovo jedan jako dobar hobi boraveči baš na ovoj stranici.

 

A pogotovo od kada se otvorio i ovaj forum.

 

Ma dobro žao mi je što sam kao anoniman ali nema veze neću se još zbog tog nervirati, ja ću i dalje redovito posjećivati ovaj forum i družiti se s kolegama.

 

Pozdrav Xsara, pozdrav svima.

 

Kompa :xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=4785&forum=7&4

 

bio je već takav slučaj..evo pa pročitaj, i javi problem webmasteru.. na webmaster@legalis.hr

 

 

provjerila sam i vidim da si se registrirao 20.12. , imaš i lik štrumfa.. :-).. idem da vidim mogu li ja nešto "načačkati", ali ti se svakako javi na gornji mail..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijep pozdrav!

Prvo pohvala na Vašim stranicama. Moje pitanje je slijedeće. Da li ima kakvih informacija kakve će biti

mirovine policijskim službenicima ( predopstavka oko koliko )koji su branitelji,dragovoljci (bio sam u

Vukovaru, Velebit,Dvor i dr.) a ne namjeravaju još u mirovinu niti rješevaju PTSP.

Ima nas dosta sa oko 30 godina staža. Imamo volju za posao ali nas polako brine budućnost da se ne

ponovi radiš duže a primiš manje.Ne zamjeram nikome, neka si sredi tko može kakvu mirovinu ali zar je

moguče da će ono koji žele i dalje pridonositi društvu najgore proći.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na žalost to je tako kako si rekao, ja sam se odluči za odlazak u mirovinu iz više razloga a jedan je razlog bio rizik raditi u policiji, da zbog bezazlenog propusta ili prekoračenja ovlaštenja dobijem otkaz...i što onda sa vukovarom velebitom dvor itd.

samo za uspomenu i ružno sječanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sada kako se meni čini situacija nije baš previše ružičasta i nigdje se ne govori (barem ja nisam čuo) o povećavanju policijskih mirovina. Policajac kada ode u prijevremenu mirovinu (30 god. staža) primanja mu se otprilike prepolove. U novom Zakonu o policiji se nešto piča da bi otpremnina bila 8 zadnjih isplaćenih plaća (hoće li to proći ili ne to nitko ne zna). Oni koji su otišli do 2000. godine otišli su pod povoljnijim uvjetima, a kako to dalje sve odlazi situacija je sve gora i gora. Kada bi htjeli sada otići u mirovinu po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja morali bi otvoriti bolovanje i vucarati se po psihijatrijama i bolnicama i onda na prvostupanjsku komisiju MUP-a gdje uopće nije problem ostati bez ovlaštenja uz dobro obrazloženje da je bolest posljedica rata te da ste nesposobni za posao OSO, ali sve u svemu to je samo za posao policajca. U najboljem slučaju možete poslije svih tih peripetija dobiti čak i opću nesposobnost ali je i zaslužite obilazeći bolnice, psihijatre i psihologe pri čemu Vam živci uslijed neizvjesnosti uglavnom i popuste pa tu bude svašta. Na mirovinskom bi vjerojatno bili vrlo škrti onima koji nemaju status HRVI i dali bi minimalan posotak na rat (ako bi uopće dali jer ovisi i o statusu dragovoljac-branitelj, ratnom putu, HRVI, ranjavanju itd.). Meni je jasno da je policajac nakon 30 godina staža "istrošen", ali eto ja mislim da je pametnije nastavi raditi do kraja jer su primanja onda duplo veća, ipak policajac koji je stariji, radi da tako kažem lakše poslove (iako nije uvijek tako i ne mora biti), a kada ode u mirovinu ima veću mirovinu jer ima i više staža. Sa 40 god. su povoljniji uvjeti i veća mirovina.

 

:amen:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DEČKI HVALA VAM !

Za sada ćemo i dalje da radimo policijski posao što bolje možemo sa nadom da će ipak naše mirovine biti donekle "realne". Ali pitanje da li ima netko kakve informacije što će biti sa pol. službenicima koji su došli 1991.g. do 1996.g., znači sudjelovali su u "Domovinskom ratu" nakon ulaska u EU...????

Da na kraju ipak ne postanemo suvišni!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerovatnije će ponuditi malo veću otpremninu od ove sadašnje i reći da "dobrovoljno" odete u mirovinu. Ako bude puno djelatnika koji to ne žele onda će ih na ovaj ili onaj način (smisliti će nešto u Zakonu o policiji ili poslati na sistematski pregled gdje moraš imati tehničke karakteristike kao "Robocop") maknuti, odnosno umiroviti. Mislim da je ovo "zadnji vlak" za kakvu takvu-ipak dostojanstvenu mirovinu za HRVI i dragovoljce-branitelje sa odličnim ratnim putem, koji su se već javljali na psihu zbog PTSP-a.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija