Jump to content

Tjeralica


Lucy1507Lu

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me kako saznati zbog čega imam tjeralicu? I ako se radi da nisam dobila poziv za sud, da se javim u policiju, hoće li me zadržati do ročišta? U zatvoru? Jer čula sam od puno ljudi koji isto nisu znali, ili dobili pozive za sud, policija ih odvela u istražni zatvor, čekali tamo do suđenja. Po mjesec dana. Što mi je činiti 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tjeralica pretpostavlja postojeće rješeje o istražnom zatvoru (vi se u biti vodite kao da ste u bijegu), tako da biste u svakom slučaju bili sprovedeni u istražni zatvor po uhićenju.

Ne znam kakvi su vaši planovi, no ukoliko sebe ne želite dovoditi u opasnost pritvaranja, angažirajte branitelja i onda neka on vidi u čemu je točno problem i za što vas terete (zapravo branitelja po službenoj dužnosti biste već morali imati ukoliko se radi o suđenju u odsutnosti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je istražni zatvor određen zbog nedostupnosti, tada postajanjem dostupnom prestaje ta zatvorska osnova i više nema razloga za trajanje istražnog zatvora. U konkretnom slučaju, prenoćite u zatvoru, u kratkom roku Vas ispitaju i onda daju sudu prijedlog da Vas se pusti. Naravno, ako je istražni zatvor uistinu određen zbog nedostupnosti, a ne i zbog drugih zatvorskih osnova, npr. opasnošću od utjecaja na svjedoke, opasnošću od ponavljanja djela itd., jer u tom slučaju istražni zatvor može trajati onoliko koliko egzistiraju ti razlozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija