Jump to content

Iseljavanje člana obitelji


nikola34

Preporučene objave

Dakle, 

živim s ocem, majkom i stricem u kući koja je na zemlji u vlasništvu oca i kući koja je također njegovo vlasništvo(nije naslijeđena već ju je on izgradio). S nama živi stric koji se odbija iseliti. Nikada nije potpisivan nikakav ugovor o podstanarstvu niti ičemu, svi smo u jednom kućanstvu, podijeljena je samo struja na dva dijela, jedan plaća on, jedan mi, a sve ostale režije(voda, komunalije) plaćamo isključivo mi. Stric je trebao biti privremeno, no eto još uvijek je tu nakon 8 godina. Ima li načina da se njega iseli, da mu se odjavi prebivalište? Imamo li mi pravo preuređivati kuću bez da on može zvati policiju za uznemiravanje? Ponuđeno mu je plaćanje stanarine i pomoć samo da se odseli, kao i dom za starije i ne želi.Također mu je ponuđeno preuređenje drugog dijela kuće gdje bi dobio svoju garsonjeru, no i to odbija. Kakva su naša prava u vezi toga? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nema nikakve prepreke da otac koji je upisan kao vlasnik kuće podigne tužbu za iseljenje. Možda prije toga da uputi stricu neki pisani zahtjev za iseljenjem.  Možda kad stric uvidi ozbiljnost namjera prihvati i neke varijante poput preuređenja drugog dijela kuće za njega.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, nikola34 je napisao:

A ima li on pravnih osnova za zvanje policije ukoliko mi počnemo preuređivat kuću? 

 

, Borbena7 je napisao:
, Borbena7 je napisao:

Otac ga kao vlasnik može odjaviti sa te adrese, zatim može tražiti sudskim putem iseljenje iz nekretnine, te plaćanje najamnine do iseljenja.

Poštovani, imamo sličnu situaciju, bili smo na MUP-u ali je rečeno da se osoba ne može samo tako odjaviti, iako je osobno vlasnik kuće išao odraditi odjavu. Na MUPu nam je rečeno da pod materijalnom I krivičnom odgovornošću, vlasnik mora pismeno izjaviti da osoba NE ŽIVI NA TOJ ADRESI i ta tek tada se može pokrenuti odjava boravišta I prebivališta?! Ima li stvarno neki način da se neželjeni gost odjavi iz vlastite kuće?ao vlasnik može odjaviti sa te adrese, zatim može tražiti sudskim putem iseljenje iz nekretnine, te plaćanje najamnine do iseljenja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija