Jump to content

molm pomoć!


rena

Preporučene objave

kupili smo zemljište radi gradnje kuće za odmor.Kupoprodaja je prošla u najboljem redu, i sada je došlo vrijeme da se utvrdi visinski snimak zemljišta. Pozvali smo mi geodetu i evo problem...ispada da ograda nije pravilno utvrđena odnosno jedan dio našeg zemljišta je unutar trenutno oznčene ograde sa njihove strane dod je dio njihovog zemljišta na našoj strani prema trenutno postavljenoj ogradi koja međutim ne odgovara stanju nakon izmjere geodete.Evo ovdje nastaje problem, šta da sada učinim,postoji par solucija .Jedna je da zanemarim ono šta mi je rekao geodeta i tražim lokacijsku za objekat koji bi bio postavljen 3m od stvarne međe u katastru ili da pokrenem postupak uređenja međe. Molila bih nekog od vas koji je upućen u izvanparnični postupak uređenja međe, da mi pokuša napisati koliki bi mi bili troškovi da podnesem taj prijedlog nadležnom općinskom sudu i koliko dugo bi trajao taj postupak (otprilike).Naime problem je u tome što su mi susjede 2 sestre koje nisu u dobrim odnosima, a da bi stvar bila bolja do druge sestre nisam uspjela doći jer ima tajni br.telefona , a na naše pisamce ne želi očigledno odgovoriti..Ja vas stoga pitam drage moje kolegice i kolege šta bi vi napravili u gore opisanoj situaciji?Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mjerilo katastarskog plana je 1:2880, a šta se tiče prvog pitanja ograda je trenutno postavljena ravno, no prema katastarskom planu dio mog zemljišta je na njihovom zemljištu, a dio njihovog una mom zemljištu, to bi bilo jedno 6x3,njihovog uz trenutno postavljenu ogradu na mojem i isto toliko uz ogradu na njihovom mog zemljišta.(šta sam ga spetljala ali bez slike je to teško objasniti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uzivajte Vi, gospođo, svoje zemljište onako kako ste ga do sada uzivali. Medja je tamo gdje se susjedi dogovore, a ne tamo gdje je utvrdjena tko zna kakvom izmjerom prije 150 god. To sto katastarska izmjera ne valja to nije Vas problem. Kada se izvede nova izmjera, tada ce se evidentirati Vasa parcela onako kako je stvarno uzivate. A ako Vam se za to jako zuri moze Vas geodet izraditi elaborat za evidentiranje stvarnog polozaja granica već evidentiranih katastarskih cestica. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija