Jump to content

covid test prilikom povratka na posao


flash6

Preporučene objave

Postovani,

smije li poslodavac zdravstvenog djelatnika u privatnoj poliklinici traziti da samostalno obavi COVID test kao uvjet za povratak na posao sa godisnjeg odmora?

misljenja sam da bi poslodavac ako vec trazi navedeni test, isti trebao i platiti.

takodjer, obzirom da se poslodavac samoinicijativno sjetio te stvari nekoliko dana prije kraja godisnjeg odmora, djelatnik bi sada trebao prekinuti ranije godisnji odmor (u vec placenom smjestaju) kako bi se mogao vratiti u ZG na testiranje (u gradu gdje smo na GO, svi su kapaciteti za testiranje zauzeti i nije moguce obaviti testiranje u terminu potrebnom da se dobiju rezultati do termina povratka na posao). ima li i taj drugi dio zakonske osnove, odnosno kako se postaviti prema tome?

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne. Prema mojim saznanjima nema nikakvih internih odluka. Ako ih ima, iste nisu donesene prije odlaska na GO djelatnika, niti je djelatnik na bilo koji nacin bio ranije informiran o istom. Stovise, ostali djelatnici koji su se vracali ranije sa GO isti nisu morali obaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija