Jump to content

Izbacivanje bivseg


bela-12

Preporučene objave

Mama sam djeteta od 6 godina sa poteskocama u razvoju,  predala sam papire za skrb na sud i cekamo poziv.

Bivsi partner zivi s nama u stanu, koji je u vlasništvu moje majke, i ne zeli otic, molim ja njega vec godinama, ali on tu zivi besplatno, ne placa rezije, najam, nista, zivi kao u hotelu, ne vodi brigu ni o djetetu. 

Znam da sam ranije to sve trebala napraviti, ali s obzirom na djetetovo stanje, ona nije bila spremna biti sama bez mene, tako da sam trpila, glupa odluka, ali tako je. 

Gospodin me maltretira psihički, sve na fino, kaze da ga nikada necu izbaciti iz stana i da ce mi uzeti dijete, da ce radije da je dijete u domu nego s menom. 

Da li postoji ikoji legalan nacin za brzo izbacivanje, moze mama predati tuzbu, ali to moze trajati godinama, zar smo mi duzne placati rezije za stan gdje on zivi besplatno? 

Kakva prava imamo ja i dijete, jer ocito on ima sva prava, a ja i dijete nikakva. 

Da li ja mogu s djetetom otici iz stana, a mama da stan proda? Iako on ne zeli izaci.

Molim vas za bilo kakav savjet, jer centar za socijalnu skrb ni nitko mi nista pametno nije rekao. 

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da možete izaći iz stana, a da mama proda stan, no to neka Vam bude posljednja opcija. Predlažem da ga prijavite policiji zbog verbalnog i psihičkog obiteljskog nasilja i da tražite od MUP-a mjeru opreza zabrane približavanja Vama i djetetu. Dok ta mjera istekne, promijenite brave. Postoji mogućnost i da MUP neće postupati ako se on zaista ponaša mirno i prepredeno, a nije nasilan ili uzrujan, ali po mom mišljenju vrijedi pokušati. Drugo, neka Vaša mama ne podnese tužbu za iseljenje, već za najamninu. Međutim, sve to savjetujem samo u slučajevima da možete ocijeniti da bivši partner nije nasilan i da ga ovi Vaši postupci neće isprovocirati u dovoljnoj mjeri da Vama ili ukućanima naruši zdravlje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Kako da ga prijavim za psihičko nasilje, kada me pocne maltretirati da zovem policiju, ili da idem u najbližu postaju? 

Rekli su mi da brave ne smijem promijeniti, jer onda on mene moze tuziti. 

Da li mama moze podnijeti tuzbu za izbacivanje i za placanje najma za zadnje 3 godine, to moze biti u jednoj tuzbi, ili se mora posebno? 

Ne mogu ga vise podnijeti, netko mora otici, ili on ili dijete i ja, ovo je postalo svakodnevno mucenje, a moje zdravlje je vec narušeno.

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , bela-12 je napisao:

 

Da li mama moze podnijeti tuzbu za izbacivanje i za placanje najma za zadnje 3 godine, to moze biti u jednoj tuzbi, ili se mora posebno? 

 

može  ali smatram da bi  bilo puno bolje uputit mu ponudu za sklapanje ugovora o najmu (pismeno i preporučeno sa povratnicom). znaš  o čemu se radi pa nemoj preuzeti njegovo pismeno.

ako odbije sklapanje ugovora (u primjerenom roku) ili ne preuzme pismo majka može  podnijeti tužbu kojom traži najam za zadnjih 5 godina (uvećan za trošak režija i zakonske kamate) i iseljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija