Jump to content

Provedena ovrha unatoč moratoriju na ovrhe


Felipe

Preporučene objave

Pozdrav,
može mala pomoć. Imao sam ovrhu i zaštićeni račun preko Fine, ovrha od strane PBZa. Sve normalno, skidaju dio plaće, dio dobijam sve normalno. Prije 15 dana EOS Matrix šalje poslodavcu dopis sa prilozenom ovrsnom ispravom na PBZ iz 2018. godine i u dopisu pise da su otkupili ta potrazivanja od PBZa, bez ikakvog dokaza o tome, samo pise to u dopisu. Poslodavac danasnju placu uplacuje na racun i onda vidim da mi je skinut dio za ovrhu i racunovodstvo me tek tad obavijesti o ovom dopisu od Matrixa, ali uplacuje i "zakonski" ovrseni dio EOSu, Prvo ovrhe su obustavljene jos taman ovu plaću, drugo nema dokumenta koji dokazuje otkup tih potrazivanja nego stara ovrha otprije par godina di pise ovrhovoditelj PBZ. Sto napraviti? Jel ima nacin za dobiti taj iznos natrag? Koga tuziti? Otkud krenuti? Nije sad u pitanju neki iznos, al principi su principi. Meni je jasno da je poslodavac napravio pogrešku jer nije smio makar ovu plaću to napraviti. Isto tako evo gledam Očevidnik, nije bed EOS se upisao na te ovrhe sve je ispravno osim tog detalja da sam ja ovršen, a zakonski ne smijem biti još ovu plaću i nije mi jasno po kojoj osnovi poslodavac moze isplatiti ovrhu na temelju dokumenta starog 2 godine.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što je sve poslodavac dobio osim dopisa? Pitam, jer teško da može samo po dopisu znati što i koliko treba ustegnuti, za ovakvo postupanje mu treba ovršna isprava sa jasnim uputama o glavnici, troškovima i datumima za obračun zakonskih zateznih kamata. I jeste li upozorili poslodavca da postupa unatoč zastoju provedbe u ovršnim postupcima, kao i Eos da prima novčana sredstva iako je joj uvijek na snazi zastoj u ovršnim postupcima i unatoč tome što vrši provedu ovrhe za istu tražbinu na Fini (dvostruka naplata)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslali su fotokopiju ovrsne isprave, koja glasi na PBZ i nema spomena EOS-a u toj ispravi. Upozorio poslodavca, ali ništa od tih novaca. Piši kući propalo, uplaćeno im je. No dobro, utjerivat te novce mislim da nemam načina osim u "rat" sa poslodavcem, što mi nije u interesu, a i nemam volje ni zivaca se natezat oko toga. Svima je jasno da su postupili protuzakonito, al sta se tu moze...

Mene više zanima ovo, znači ovrha za taj iznos postoji na Fini, a sad su zatražili da se skida od plaće. Što to znači za mene? Jel to tako ide, pa ja poslije sudu dostavljam dokaze da je firma to platila jer Fina to ne vidi? Ako zbog ovog i dalje oni skidaju samo onaj "zakonski" dio plaće to mi nije problem da ide direktno EOSu od strane poslodavca. Nadam se da ne ide i "dupli" iznos jer kako ja to laicki vidim sad imam istu ovrhu na dvi strane pokrenutu. Postoji li ikakav nacin za "otpis" dugova, stečajem ili nekako drugačije? Imovine nemam, imam samo plaću i realno ne dobijaju neki iznos mjesecni da se to moze otplatit u nekom razumnom roku ispod 10 godina.

uređeno: od Borbena7
Nepotrebno komentiranje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Felipe je napisao:

Nadam se da ne ide i "dupli" iznos jer kako ja to laicki vidim sad imam istu ovrhu na dvi strane pokrenutu.

Ovo se ne bi smjelo ovako raditi, trebaju povući jednu ovrhu, a pogotovo ako je i ova na Fini na redu za naplatu (da nije u redu čekanja).

prije 11 sati , Felipe je napisao:

Postoji li ikakav nacin za "otpis" dugova, stečajem ili nekako drugačije?

Kolika je glavnica tog duga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija