Jump to content

Kupnja nekretnine, tabularna u sklopu Ugovora


dfranjic

Preporučene objave

Pozdrav, 

imam pitanje vezano za kupnju šupe. Naime jasno mi je da mora biti i Ugovor i tabularna, te da se u glavni Ugovor može staviti i tabularna. 

No sada me muči slijedeće - ako je tabularna u sklopu Ugovora u kojem se upisuje da je kupac isplatio prodavatelju potpuni iznos. Kako se u tom slučaju zaštititi i u jednom i drugom slučaju. 

Ako Kupac uplati iznos prije potpisivanja Ugovora kako riješiti ako dođe do problema, te isto tako ako Prodavatelj potpiše Ugovor a Kupac mu ne plati i dođe do takvog Ugovora gdje je ovaj ovjerio da mu je isplaćeno?

Da li je ipak jasnija situacija ako je tabularna izvan Ugovora. Ugovorom se definiraju uvijeti, Kupac plati i Prodavatelj mu izda tabularnu...

Hvala,

Danijel

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam otkud vam da tabularna mora biti dio ugovora. Tabularna može, a i ne mora biti dio ugovora (praksa je da ne bude baš zbog takvih stvari).

prije 19 sati , dfranjic je napisao:

Da li je ipak jasnija situacija ako je tabularna izvan Ugovora

Nije ništa više niti manje jasnija već je sigurnija za prodavatelja da će dobiti svoje novce te da mu se neće kupac uknjižiti bez da mu je platio. 

 

prije 19 sati , dfranjic je napisao:

Ako Kupac uplati iznos prije potpisivanja Ugovora kako riješiti ako dođe do problema, te isto tako ako Prodavatelj potpiše Ugovor a Kupac mu ne plati i dođe do takvog Ugovora gdje je ovaj ovjerio da mu je isplaćeno

S obzirom na sve što se događa i pravosuđe nemate se tu šta misliti; potpis ugovora, isplata cijene i na kraju izdavanje tabularne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija