Jump to content

Susjedove kanalizacijske cijevi+odušak na mojem dvorištu=poplava u stanu


MoniTkalcevic

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za savjet.

 

Naime mi smo prije 3 godine naslijedili kuću i uredili si  u prizemlju stan. Svu instalaciju, cijevi itd. smo radili na novo.

Da bi nam se prije par mjeseci javljao plijesan (pikec) na jednom od zidova.

Taj zid je unutarnji i nakon njega ide još jedan koji je na višoj razini (zato što se s druge strane nalaze stepenice za kat).

Pošto smo nedavno na tim stepenicama u tome hodnika imali malu poplavu, mislili smo da je možda od toga.

Da bi nam se prije koji tjedan na zidu iz unutarnje strane počela javljati jako velika plijesan. Sve je smrdjelo u kući i ispre kuće po kanalizaciji, lajsne na zidovima su nam počele padati, knauf je bio jako mokar.

Istraživali smo sve živo i utvrđeno je da s te strane nema nikakvih cijevi, naša septička je bez pukotina, dali smo je prazniti.

Krenuli  po tome kako su nas majstori vodili i došli smo do situacije da smo našli kanalizacijsku cijev i odušak od susjeda na našem dvorištu.

Ta cijev je bila začepljena, a susjedova septička jama bila skoro pa puna do vrha. Mi smo odčepili tu njegovu cijev na našem dvorištu i sva voda koja se nalazi u septički i u cijevima je izašla na taj odušak van i tima smo milili sa smo riješili problem,

Zavrzlama počinje odmah drugi dan što se je voda od kanalizacije povukla iz našeg stana jer na istom tom mjestu nama počinje prodirati čita voda, ali u puno manjim količinama.

Mi molim susjeda da zamjeni cijevi na našem dvorištu i da nam sanira štetu u stanu, a mi bi uz to odmah napravili sebi drenažu kraj kuće da riješimo problem za "ne daj bože ako se opet nešto desi"- on odbija, tvrdi da nije kriv.

E sad molimo ga neka barem pošalje nekoga s kamerom za cijev da se vidi ako je ta betonska cijev pukla ( po preporuci radnika koji se s tim poslom bave kažu da moguće da su betonske cijevi jednostavno propale i da će nama i dalje teći voda ali u puno manjoj količini)- ne želi ni to, on se ne smatra odgovornim.

Svjesni smo problema i situacije jer susjed je visoko rangirana osoba u građevini sa svim živim "prijateljima" na poziciji (ovo nije jedini problem koji smo imali sa njim), i ne želimo se dovoditi u situaciju da od ljutnje dođe do bilo kakvih problema.

Ne postoje papiri koji dokazuju da je prije 50 godina naš deda dao njegovome dozvolu za gradnju tih kanalizacijski cijevi.

Mi bi voljeli, ukoliko ga ne možemo natjerati da nam plati odštetu za nanesenu štetu , da makne svoje cijevi s našeg dvorišta tj. da se priključi negdje drugdje.

Molim Vas savjet mi smo mladi par bez djece u kasnim dvadesetima i ovo nam je jedina nekretnina.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je susjed takav kako kažete, možda bez ljutnje neće proći i ovako i onako, zato napravite kako treba: prvo napravite postupak osiguranja dokaza, gdje će sudac s vještakom doći u nekretninu i pribilježiti kakva je šteta nastala i koliko ta šteta košta. Nakon toga je to na pravilan način zabilježeno, pa će se moći koristiti u sudskom postupku radi naknade štete. Štetu popravite sami (naravno, uz račun majstora koji dokazuje koliko vas je to koštalo), a onda njega tužite za naknadu štete. To je najispravniji način ako on to neće dobrovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija