Jump to content

Pomoć- moram napraviti izmjene u trg. sudu za d.o.o.


sssunceee

Preporučene objave

U d.O.o. u kojem radim došlo je do promjene sjedišta d.O.o.-a, a osim toga promijenili bi djelatnost, tj. doregistrirali nove djelatnosti.

 

Kako to mogu napraviti u trg. sudu, bez javnog bilježnika. Nazvala sam trg. sud u Sisku, dobila sam odgovor da to sama ne mogu raditi bez javnog bilježnika, i ako već 5 godina radim kompletno knjigovodstvo i računovodstvo za poduzeće.

 

Zar sam toliko glupa da ne mogu prepisati Izjavu o usklađenju trg. društva, napisati novu adresu i dodati djelatnosti (razvrstane po NK) i priložiti potrebne obrasce.

 

Ako je ipak normalno da mi "obični" smrtnici nemamo pravo imati volju nešto novo naučiti?

 

Ipak mi recite što mi je sve potrebno da bi napravila potrebne promjene i koliko će tvrtka imati izdataka.

 

Zahvaljujem se na odgovoru. :-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U principu ne možeš bez javnog bilježnika, budući da ti on mora ovjeriti potpise ovlaštenih osoba. Izjave o promjeni djelatnosti potpisuju članovi ili član Uprave (ovisno što vam stoji u društvenom ugovoru), te one moraju biti ovjerene, kao i obrazac prijave za trgovački registar koji također mora biti ovjeren od jb. Ti sve izjave kao i obrazac prijave možeš sama napraviti ali moraš nositi jb na ovjeru potpisa. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mijenjam djelatnost, već dodajem postojećim djelatnostima, između ostalog prodaja motornih vozila, a do sad je bila djelatnost trgovina osim prodaje motornih vozila, a novo je i sjedište poduzeća.

 

Svaka pomoć oko kvalitetne pripreme mi je dobro došla, jer ni u jb. uredu vjerojatno neće predložiti, već ću se sama pripremati.

Na kraju krajeva, kad državni inspektorat dođe u kontrolu, bolit će ih briga tko je kriv, na kraju ću biti ja kriva. Bar pred poslodavcem. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bez obzira što radite knjigovodstvo, ovo vam je stvarno pravnički posao i nitko ne može niti očekivati da ako niste pravnik znate pripremiti dokumentaciju za skupštinu društva. Na skupštini članovi donose odluku o dopuni djelatnosti i izmjeni izjave o osnivanju. Djelatnost morate znati na odgovarajući način napisati, prema NKD-u.

Posebnu odluku donose o promjeni sjedišta (radi li se o promjeni sjedišta ili adrese u sjedištu?)

No ovako vas nitko ne može pripremiti, obzirom da ne znamo što piše u izjavi o osnivanju jer o tome ovise i promjene.

To vam kvalitetno može napraviti odvjetnik koji će potom ovjeriti potrebne dokumente kod jb ili vam to može napraviti sam javni bilježnik.

tu vam nije niti stvar državnog inspektorata nego ako to ne napravite kako treba, nećete uopće moći provesti promjene na trgovačkom sudu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija