Jump to content

Ulazi li darovana nekretnina u ostavinu?


anonimno

Preporučene objave

Otac je jednom bratu prije osam godina darovao stan čiji je bio jedini vlasnik dok su otac i majka bili u braku.

Kasnije su se razveli, ali nisu podijelili imovinu. Majka je umrla i ostale su dvije nekretnine čiji su zajednički vlasnici otac i majka.

Može li stan darovan bratu ući u ostavinsku raspravu ili u raspravu ulaze samo one nekretnine koje su u njihovom vlasništvu u trenutku majčine smrti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 21 g. majka je zamijenila stanarsko pravo 3-sobnog stana, dio je dala sestri, dio je ostavila sebi.Svaka od njih je dobila stan za sebe. Usmeni dogovor je bio da stan iza mame (meni nije trebao kad je trebao sestri da riješi životni status) pripadne meni. I tako je bilo na ostavini.Sestra nije tražila ništa od stana. Tako to rade ljudi.

Ne želim vas kuditi, ali kako vam je otac dodijelio bratu nešto zašto se onda niste pobunili. ILI su tu djeca iz 2 braka, ili....

To vi i brat znate. Ne bude li vam brat fer, imate pravo tražiti dio imovine koji nije prije stoga darovan. Dar je dar. Vaš ga je brat mogao prodati i da li bi to bio predmet ostavine. Osim toga čini mi se da ste rekli da je to očeva imovina, od nasljeđa ili ušteđevine, ili je kupljena samo na očevo ime?

Pitanje je na osnovu čega je otac bio vlasnik a majka nije? I da li je ta nekretnina ostala iza majke? NIje mogla jer ju je otac darovao! Da li je samo otac slupčajno iz zajedničkog života upisao nekretninu na sebe? I opet, gdje ste vi bili? Ako ja svom djetetu poklonim nešto, drugo zakinem, pod punom prisebnušću to je moje pravo.Iako zakon u nekim slučajevima govori drugačije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da se darovanjem složila i vaša majka, bili su u braku i takove stvari se steško rade iza leđa, samo vi niste o tome bili obaviješteni ili...premladi.Razvod nije bitan. Razvod, majčina smrt (priznajem da je uvijek jako teška) ima li veze sa darovanjem vašeg oca prije majčinme smrsti?

Ono što je vaš brat dobio po ocu nema veze sa smrti vaše majke, ako je otac živ, on nasljeđuje pola, vi dvoje pola.

Ako na nešto sumnjate i mislite da ste zakinuti, teško, ali je moguće dokazati. Osim ako je brat nekretninu prenio na sebe i nedaj bože prodao. Onda je to nešto beskonačno. To je ona situacija kad netko dobije spor, ali financijsku satisfakciju nikada.

Ipak je savjet da pokušate nešto osporiti ako vas to previše ne košta, makar mislim da ne treba uludo trošiti novac i vrijeme.

Sud vam gleda crno - bijelo. Strogo po zakonu. To što je neko malo veći maher pa nauči pravo i ima SREĆU naići na realnog suca.... Sve vam je jasno.!pitanje je koliko se isplati ulagati? Jesu li nmekretnine tolik vrijedne? Ili je to ono (bez uvrede) nek meni krepaju dvije krave, al susjedu jedna barem.i

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

JA sam onaj koji je dobio stan kao vjenčani dar, drugi brat nije se ženio, cijeli je život živio na grbači roditelja i do majčine smrti dizao njenu mirovinu dok sam se ja u isto vrijeme za nju konkretno brinuo.

Za oca ne želi čuti, ja ću i oca dohraniti bez ičije pomoći. Mene jedino brine može li brat na bilo koji način ugroziti moju imovinu kao što mi se sad nakon majčine smrti počeo prijetiti?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija