Jump to content

nedoumice oko nerazvrstanih cesta


900years&2hearts

Preporučene objave

Molim vas ako netko može pomoći.... Obitelj je vlasnik nerazvrstane ceste (još uvijek upisano u svim papirima). Prema zakonu o cestama, upisati će se jedinica lokalne samouprave. Cesta je napravljena 1967., ali je zakonom o povratu imovine 1997.vraćeno nama u vlasništvo. Moja pitanja su slijedeća:

1. zbog čega nam je 1997.to uopće vraćeno ako sada nemamo nikakva prava?

2. s obzirom da je jedinica lokalne samouprave od 1997.na ovamo u nekoliko slučajeva gradila nogostupe, izmještala sustave za odvodnju atmosferskih voda i slično, zbog čega se nije primijenio članak 105 zakona o cestama koji u stavku 6 kaže: Građenje nove infrastrukture i radovi izmještanja postojeće infrastrukture radi građenja, rekonstrukcije i održavanja nerazvrstane ceste, smatraju se u postupku izvlaštenja, građenjem, rekonstrukcijom i održavanjem nerazvrstane ceste?

3. ne osporavamo da zakon kaže da će se jls upisati na cestu, ali imamo li ikakvo pravo na naknadu zbog oduzimanja?

4. drugi dio čestice tvore stepenice i dio parkirališta kod nebodera, da li tu imamo ikakvo pravo na naknadu kada se jls upiše na to kao javno dobro, a sada smo mi vlasnici?

5 .ima li smisla ulaziti u pravnu bitku (visoki troškovi sudai trajanje deset godina) za naknade kada se jls upiše na naše vlasništvo (nerazvrstanu cestu, stepenice, dio parkinga)?

6. što napraviti?

Ako se netko razumije u problematiku, svaki savjet je dobrodošao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija