Perica Kajić objavljeno: 26. listopad 2020. Dijeli objavljeno: 26. listopad 2020. Poštovani moj bivši punac i bivša žena su me tuzili za nasilje u obitelji nakon 3 god rastave i ona je predložila svjedoke koji su rekli protiv nje i dobio sam pravomoćnu presudu da sam oslobođen krivnje oa me zanima dal da pokrenem tužbu za lažno prijavljivanje jer sam puno zbog toga izgubio radnih dana dolazio s terena o svom trošku plus odvjetnički troškovi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 26. listopad 2020. Dijeli odgovoreno: 26. listopad 2020. Kazneno djelo za koje biste htjeli podnijeti kaznenu prijavu zove se "Lažno prijavljivanje kaznenog djela" (čl. 304. Kaznenog zakona). Ako se protiv Vas vodio prekršajni postupak, a ne kazneni, onda nema lažnog prijavljivanja kaznenog djela, već lažnog prijavljivanja prekršaja, a lažno prijavljivanje prekršaja nije kazneno djelo. Odvjetnički troškovi se mogu i u prekršajnom postupku refundirati od protivne strane, odnosno s obzirom da ste oslobođeni, iz proračunskih sredstava suda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bobo4 odgovoreno: 13. svibnja Dijeli odgovoreno: 13. svibnja Ako sam oslobođen krivnje za Povredu privatnosti djeteta, trebam li u vezi čl.304 sam uzeti odvjetnika koji će pokrenuti tužbu? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.