Jump to content

Zabilježba ovrhe


net96

Preporučene objave

2013. je banka u zk. upisala zabilježbu ovrhe na obiteljskoj kući pošto je otac ostao bez posla i nije mogao otplaćivati kredit. Nakon ulaska u mirovinu banka se poćela naplaćivati iz njegovih primanja i prije nekoliko mjeseci poslala nagodbu za otplatu kredita. Obzirom da moj otac ne može ispuniti tu nagodbu zanimame da li banka može ovršiti kuću (jedina nekretnina) prema novom oz. Ovršni postupak nije pokrenut. Napomenuo bih da se banka od 2015 naplaćuje iz njegove mirovine te je dug prema banci oko 90000 kuna, a vrijednost kuće je oko 400000 kuna. Hvala na odgovorima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada piše općenito na imovini to znači da se za taj dug najprije moraju pokušati namiriti preko plaće ovršenika i preko novčanih sredstava koja imate na svojim računima, a ukoliko ovakva naplata duga nije moguća, tada mogu pokušati naplatu preko ovrhe na nekretnini. Samo ukoliko ispunjavaju potrebne uvjete, ova ovrha se od strane suda može dozvoliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija