Jump to content

Postoji li pravni lijek?


anonimno

Preporučene objave

U postupku naknade štete zbog izmakle koristi(iznos je manji od 100.000 kn). Radi se o slijedećem. Prije dosta godina raspisan je javni natječaj za radno mjesto. Poslodavac je za to radno mjesto IZABRAO mene, a nakon završenog izbornog postupka, bez razloga je odustaqo od potpisivanja ugovora o radu. Zbog toga sam najprije podigla tužbu radi potpisivanja ugovora o radu, a tek naknadno i tužbu radi naknade štete. Prvi sam spor izgubila zbog propuštanja mog odvjetnika da na vrijeme podnese žalbu. Sudac se u drugom sporu "vezao" na prethodno pitanje (na prvi spor), pa sam na taj način izgubila i u drugom sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

Nemato pravo više na nikakav izvanredni pravni lijek.

 

Jedino možete pokušati, ukoliko ste u roku od 15 dana od dostave odluke županijskog suda, zatražiti od istog Žup suda da donese rješenje o dopuni drugostupanjsku odluku i dopusti pravo na izjavljivanje revizije i u ovome sporu, a sukladno članku 382. st. 2 Zakona o parničnom postupku:

"U slučajevima u kojima je ne mogu podnijeti prema odredbi stavka 1. ovoga članka stranke mogu podnijeti reviziju protiv drugostupanjske presude ako je drugostupanjski sud u izreci te presude odredio da je protiv nje revizija dopuštena. Drugostupanjski sud može tako odlučiti ako ocijeni da odluka u sporu ovisi o rješenju nekog materijalnopravnog ili postupovnopravnog pitanja važnog za osiguranje jedinstvene primjene zakona i ravnopravnosti građana. U obrazloženju presude drugostupanjski će sud naznačiti zbog kojeg je pravnog pitanja dopustio reviziju i izložiti razloge iz kojih je smatrao da je ono važno za osiguranje jedinstvene primjene zakona i ravnopravnosti građana." NAPOMENA - UKOLIKO JE SPOR POČEO PRIJE 01.12.2003. - MOŽDA PROĐE.

Inače ukoliko je spor počeo prije - nema više pravnih lijekova

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija