Jump to content

Punomoć iz inozemstva zbog anexa ugovora, prijepis zemljišta


jojo0107

Preporučene objave

Molim vas pomoć, informaciju. Rođaka iz njemačke prodavala zemljište u hrvatskoj, ja joj našao kupca. Došla iz Njemačke na jedan dan i napravila kupoprodajni ugovor i potpisala sa kupcem kod javnog bilježnika i isti dan se vratila za Njemačku (corona...)

Drugi dan kupac ide prepisati zemlju i tu nastaju problemi. Treba izvod iz matice rođenih te potvrda promjene prebivališta prodavaća (rođake iz Njemačke ). Zvao sam policiju i ured  Izvoda iz matice rođenih te dobio informaciju da to kupac može sam izvaditi s dokazom, pokazom kupoprodajnog ugovora jer se tu radi, postoji "pravni interes".... Ok. ako to uspijemo riješiti a kaj sa aneksom ugovora? Sve ispravno osim naziva opčine Sesvete-Vugrovec. Dali se to može ikako riješiti ili ču morati tražiti punomoć iz Njemačke i na koji način doći do njega ili u naj, naj gorem slučaju ponovo voditi ženu od 72 godine iz Njemačke ovamo da napravi taj anex? 

Molim vas da mi se netko javi što prije sa konkretnom informacijom. Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije vrijeme za sigurna putovanja iako bi bilo najednostavnije da gospođa dođe i osobno riješi te probleme. Ali naravno postoje i drugi načini.

Neka vam javni bilježnik sastavi tekst punomoći  i u tri primjerka pošaljite u Njemačku. Gospođa može taj dokumenat ovjeriti jedino u nekom od Veleposlanstva RH jer u tom slučaju nije potreban prijevod dokumenta. To je najjednostavniji i ujedno najbrži način.

Ako ovjera ide preko notara u Njemačkoj to je nešto složenije jer punomoć mora biti na Njemačkom koji nakon ovjere mora prevesti ovlašteni sudski tumač.

Ali ponavljam tekst punomoći treba sastaviti stručna osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija