Jump to content

Lažno predstavljanje, krađa identiteta


crystal

Preporučene objave

Trebam pomoć s ovim što mi se događa. Malo prije sam poslala mail na Agenciju za zaštitu osobnih podataka pa ću samo kopirati ono šta sam njima napisala i nadati se da će mi tu netko dati smjernice dok iščekujem odgovor od Agencije... 

 

"Poštovani,

Molim savjet za problem vezan za krađu pošte, tj. mojih osobnih podataka, a na kraju i lažno predstavljanje. Probat ću što jasnije izložiti šta se dogodilo.

Kao osoba s invaliditetom, krećem se kolicima, imam pravo na Znak pristupačnosti koji redovito obnavljam po Pravilniku. Zbog gubitka Znaka od treće osobe, morala sam ponovno pokrenuti postupak izrade novog Znaka. No to nije relevantno za moj problem i ovu Agenciju.

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet je nadležan za Znak pristupačnosti i oni su izdali novo Rješenje i izradili novi Znak te ga poslali 22. listopada 2020.g. na moje ime ali na potpuno krivu adresu, Vodnjansku ulicu 20 u Zagrebu. Ne bi to bio problem da se nije dogodilo sljedeće: netko je na toj adresi preuzeo pošiljku te se na povratnicu potpisao mojim imenom i prezimenom. Znači, Znak pristupačnosti i pripadajuće Rješenje sadrže puno mojih osobnih podataka i moju sliku. Niti Ured u Gradu Zagrebu niti Hrvatska pošta koja je dostavljala pošiljku nisu saznali tko je preuzeo pošiljku sa mojim osobnim podacima i osobni dokument. Ured je na kraju poništio to Rješenje i Znak no ostaje činjenica da je netko ukrao pošiljku i moje osobne podatke. Bez obzira što je Znak poništen, on fizički negdje postoji i kao takav može se ilegalno koristiti. Ali veći problem je što se pitam šta netko sve može učiniti sa mojom adresom, mojim OIB-om, mojom slikom, mojim imenom i prezimenom...

Postavlja se pitanje, šta ja tu mogu napraviti, kome i koga prijaviti?

U prilogu odgovor od Grada na zahtjev da mi obrazlože šta se dogodilo. Jer oni su meni jako dugo prikrivali da se nešto dogodilo i izbjegavali komunikaciju dok nije prošlo i nekoliko dana od zakonskog roka od 30 dana u kojem sam ja trebala dobiti Rješenje i Znak, a u pravilu se radi o desetak dana. Tada su shvatili da ne mogu bježati od činjenice da poslane dokumentacije nema i da se mora sve potpuno novo izraditi i da za to trebaju ponovno moju sliku. Da nisu trebali sliku, sve bi zataškali i izvukli se na tko zna šta. To je njihovo ponašanje pokazalo, a nitko se nije niti ispričao za sve navedeno. Da nisam pismeno tražila objašnjenje, ne bi niti dobila ovo njihovo pisano obrazloženje."

 

Obrazloženje Znak1.jpg

Obrazloženje Znak2.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete kazneno prijaviti nepoznatog počinitelja za kazneno djelo povrede tajnosti pisama i drugih pošiljaka iz čl. 142. KZ/11, ali nažalost, ne raspolažete saznanjima o tome tko i kada je eventualno otuđio tu pismovnu pošiljku, tako da nećete moći pomoći istražiteljima u otkrivanju počinitelja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija