Jump to content

Diskriminacija pri zapošljavanju


antika

Preporučene objave

Pravobranitelji ne donose presude, upozoravaju i daju preporuke. Morate se požaliti, u Vašem slučaju, ako nije privatna škola, Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Također, možete, po više osnova, tužiti poslodavca, ali pitanje s kakvim rezultatom. 

Općinskom građanskom sudu predajte tužbu. 

Probajte se žaliti u Ministarstvo, priložite i dokumentaciju od Pravobranitelja. Sretno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala Vam na odgovoru.Malo sam se krivo izrazila. Apsolut je tako kao što navodite. Minstarstvo  je sa slučajem upoznato ali Poslodavac  je u pravu . Tužba  građanskom i županijskom sudu  teško  da može proći iako su  dokazi čvrsti .  Ako ne bude rezultata idemo na više distance.

Živim u malom gradiću gdje rade poznanstva i veze. Pravobranitelj je vrlo dobro odradio i dao smjernice.

Teško mi naći odvjetnika koji bi me zastupao.

Molim da mi se javi odvjetnik za Radno pravo . U mom slučaju radi se o disriminaciji.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam iz malog grada, a isto i iz prosvjete, iako vise ne radim. Trazite odvjetnika iz npr. Zagreba, Osijeka, Rijeke, ili ako ste iz Dalmacije iz Splita. Dakle veci grad, dalje od vaseg. Dobro je kad je odvjetnik prije bio i sudac pa zna kako stvari idu i iz te perspektive. Prosvjetna inspekcija po mom iskustvu jako blago reagira, ako ste od njih dobili neko rjesenje s kojim se niste slagali mogli ste se zaliti Ministarstvu, znaju oni to i ponistiti. U svakom slucaju imate opciju tuzbe opcinskom sudu,a i svaki put kad imate pred sobom neregularnost jer se one cesto u takvim diskriminatornim okolnostima ponavljaju, mozete to prijaviti Prosvjetnoj, pa ako niste zadovoljni zaliti se opet Ministarstvu.  Malo drugacije izgleda kad se argumenti skupljaju. Pricajte s odvjetnikom da slucajno nemate osnova za ustavnu tuzbu.

 

Ako je skola sklona dugogodisnjem bahacenju prema vama, mozete mailom ili urudzbirano postavljati upite ravnatelju o svemu sto je i bilo i sto se ponavlja pa neka se pismeno ocituju. Ako zanemaruju vase upite, prosvjetna inspekcija ce ih sa sigurnoscu uputiti da vam moraju odgovoriti. Cesto je slucaj da se bahati ljudi oskliznu i na papiru, ne bi vjerovali koliko daleko to moze ici, a onda imate njihove izjave s potpisom kao dokaz protiv njih.

uređeno: od Darious
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija