Jump to content

Sukob sa sestrom


sused

Preporučene objave

Poštovani,

U 10.mj.2015.g. sklopio sam sa svojim ocem Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Prije sastavljanja i sklapanja ugovora otac sestra i ja smo se dogovorili da ću se ja skrbiti o njemu jer sam to i do tada činio. Sestra se izjasnila da se ona ne može i ne želi skrbiti o ocu i da se ne protivi da mi otac dade kuću i dvorište. Ugovor smo dali sastaviti i ovjeriti kod nadležnog suda i upisati u zk.odjelu. Nakon tri godine otac se razbolio od alzheimer dementia mixta bolesti i od tada ne može samostalno funkcionirati. Sestra ne vodi nikakvu brigu o njemu osim što ga povremeno posijeti jednom tjedno 2-3sata. Uopće ne želi prihvatiti njegovo zdravstveno stanje i stalno negoduje i prigovara na naš odnos (mene, supruge i djece) prema ocu. Donosi mu hranu i piče koje je u suprotnosti s njegovim zdravstenim stanjem, ne želi uopće komunicirati s nama i ne pokorava se mojim upozorenjima da ocu ne čini dobro. Zadnjih 6 mjeseci smo u zavadi jer je došla u moju kuću verbalno napadati moju suprugu, a kasnije putem telefona i mene. Do sad sam joj dopùštao da dolazi kod oca kad hoče i do kada hoče no međutim ne želi se pridržavati kučnog reda i dalje donosi stvari za koje sam joj rekao da ne... . Ne želi zaključati vrata kada odlazi iz kuće, a otac se več nekoliko puta udaljio u nepoznato. Obratio sam se za pomoč i savjet kod nadležnog centra za socijalnu skrb, ali mi oni ne mogu ništa pomoči niti me savjetovati dok se ništa ne dogodi. Iako sestra ne živi na mojoj adresi cca 25 godina ona i dalje tvrdi da ima pravo doći i raditi što hoče u kući dok je otac živ da ona nema što mene slušati. Zbog takvog neodgovornog ponašanja dozvolio sam joj posjetu ocu subotom od 15-19 sati bez da mu išta donosi od hrane i pića i uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Na to je reagirala i izjavila da će ona dalje dolaziti kad hoće i biti u kući dokle hoće da nisam ja njoj gazda da joj naređujem. Molim za savjet što učiniti u ovakvoj složenoj situaciji? Kome se još obratiti za savjet i zaštitu? Hvala.

uređeno: od sused
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da su, s obzirom na trenutno stanje u svijetu i zdravstveno stanje Vašeg oca, Vaši zahtjevi prema sestri razumni. S obzirom da ste Vi posjednik kuće gdje živi Vaš otac, smijete odbiti primiti sestru u kuću ako ne dolazi u dogovoreno vrijeme i ako donosi, pretpostavljam alkohol, masnu hranu i sl. ili ako ostavlja otvorena vrata. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija