Jump to content

zdravstveno osiguranje


monti7

Preporučene objave

prema zakonu, pravo na zdravstveno osiguranje imaju osobe koje se prijave na zavod za zapošljavanje najkasnije u roku od 30 dana po završetku školske godine u kojoj su završile školovanje. To znači da ja, bez obzira kad u tijeku ove godine diplomiram, moram se prijaviti tek do kraja 10. mjeseca? I kako je moje zdravstveno regulirano do tada? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost,ako se nisi prijavio u roku 30 dana od diplomiranja i to zavodu za zdrastveno, a ne burzi-to više nema veze jedno s drugim, nemaš.ali odi se raspitati kod zdrastvenog da ne bi imao/imala problema kasnije. naime moj kolega znajuć da nema zdrastveno 3 godine pazi na sebe da se ne razboli, ne ide doktoru i cap jedan dan dođe od porezne da je dužan podmiriti neke novce za zdrastveno osiguranje,jer kao mi bi si sami trebali plaćati zdrastveno kad izgubimo po ovim osnovama iz zakona

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nisam imala zdravstveno 5 godina i nikada mi ništa nije došlo da sa Porezne il slične institucije, ali sam čula da to dolazi npr. obrtnicima koji rade pa i mogu i moraju plaćati doprinose.

 

Postoji jedna opcija da se uplati doprinos za zdravstveno unazad 6 mjeseci, i time se ono automatski dobiva. Kvaka je što to košta, mislim oko 2 500 kn. Taj postupak je lagan i brz, ali skup.

 

A ima i rješenje da vas netko prijavi da radite kod njega na određeno vrijeme. Taj postupak je jeftin, oko 200 kn, ali kompliciran jer uključuje i odlazak na Mirovinsko, pa ispunjavanje nekih formulara, Ugovora o radu na određeno vrijeme ( kupite ga u NN ), odlazak na Poreznu... plus još što sve ustanove morate obilaziti sa svojim " poslodavcem " ( koji vas prijavi npr. kao pomoćnog radnika u nj. kućanstvu na 10 dana i koji može biti vaša susjeda, sestra... ). Ali ne košta puno, samo se mora pronaći nekog tko je voljan čekati u redu za prijavu i odjavu nakon par dana. Ja sam tako stekla zdrav. pa znam.

Pozdrav!

 

 

 

 

 

;-);-);-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija