Jump to content

molim pomoć!


anonimno

Preporučene objave

Molim vas pomoć!

Prošle godine u 2.mjesecu nama nepoznata osoba,državljanin NJemačke,prijavio je d.O.o na adresu moje kuće.Za to sam saznala slučajno kada je stigao Privredni Vjesnik.Bila sam na policiji i oni su mi rekli da time nije prekršen zakon,izvadila sam i izvadak iz trg.registra i tamo je nabrojeno puno djelatnosti a ovo je obiteljska kuća i nemamo ni poslovni prostor.Kako da riješim ovaj problem?Kako da prisilim direktora d.O.o-a da promjeni sjedište i premjesti ga na drugu adresu?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete prisilite nekoga da promjeni sjedište tvrtke. Možda je došlo da zabune - u što čisto sumnjam, jer sjedište se upisuje na više mjesta - ili je tu doista nešto čudno.

 

Nije mi baš jasno kako ta tvrtka posluje, odnosno prima poštu, pa mislim da baš i nije aktivna.

 

Da li ste probali stupiti u kontkat s direktorom i saznati o čemu se radi....da li ste probali u telefonskom imeniku potražiti neki broj telefona (možda imaju neku drugu adresu)..moraju imati neki telefona ako posluju....l

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije došlo do zabune,tvrka je registrirana u trgov.sudu u sudskom registru.Na moju adresu jedino dolazi Privredni vjesnik a nikakva druga pošta ne dolazi,na izvatku iz sudskog registra nabrojene su mnoge djelatnosti ali to je samo fiktivno.Telefonski sam razgovarala sa direktorom te firme,tj.javio mi se njegov neki frend jer je on Srbin pa se možemo sporazumjeti,rekli su mi da zovem njihovu odvjetnicu uHrvatskoj i da će promjeniti adresu sjedišta firme ali prošlo je dosta vremena a ništa se ne dogadja.Nikakvo razumno objašnjenje nisu mi dali,nikad ih u životu nisan srela niti znam odakle im ideja da tako prijave firmu bez našeg znanja!Najčudnije mi je da naš zakon dopušta takvo prijavljivanje firme bez znanja vlasnika kuće!Njihov odvjetnik je bio neljubazan kad sam ga nazvala i rekao je da on nema ništa s tim i da ih tužim pa će on više zaraditi, a drugi dan kad sam ga zvala rekao je da će on prebaciti sjedište firme na adresu svog ureda a oni(direktor firme) će mu plaćati mjesečnu rentu.Od tada je prošlo 2 mjeseca afirma je još na mojoj adresi.Zanima me da li je njihov odvjetnik prekršio koji zakon jer sve je to čudno jako?! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Moguće je da je to neka tvrtka koja će u skorijem vremenu zaredati dugove, pa će sva sudska pošta i sudski ovršitelji bezuspješno dolaziti k vama.

Ukoliko su doista ozbiljni objasnite im da će im sva sudska pismena zbog pogrešno prijavljene adrese odlaziti na oglasnu ploču suda, pa će time i gubiti prava u sudskim postupcima - pa će valjda tako i učiniti.

Inače, postoji i mogućnost tužbe za zasštitu prava vlasništva po članku 167 Zakona o vlasništvu i drugima stvarnim pravima, no za to se još konzultirajte sa odvjetnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dajte ne bulaznite....za šta da ih tuži, za što da ih prijavuje....morate biti konkretniji.....

 

Prvo ovako, ne postoji obveza firme da nakon što je registrirana započne obavljati djelatnost....Dakle, vi na određenoj adresi možete registrirati firmu, a da na toj adresi nikada realno ne poslujete ukoliko sama firma ne posluje. Za to može biti više razloga, međutim ne možete prisiliti nekoga da registrira firmu na određenoj adresi iz neznam kojih razloga....zakon ne poznaje takva rješenje.....

 

Međutim, ukoliko obavljate djelatnosti za koje su potrebni minimalno tehnički uvjeti onda morate imati dokaz koji vam daje pravni osnov za korištenje određenog prostora (bilo o vlasništvu, najmu ili sl.), to iz prostog razloga što takav prostor mora zadovoljavati određene uvjete i u tom slučaju doista morate obavljati djelatnost na toj adresi, u drugima ne.....

 

I u svijetu je poznato da je moguće osovati virtualni ured.... i dok uredno na takvom uredu poslujete, plaćate poreze, primate pismena itd. nema nikakave zapreke da obavljate djelatnost putem takvog ureda.....čak nema govora niti o prekršaju.....

 

U konkretnom slučaju ne vidim koja bi bila konkretna povreda vašeg prava, odnosno zašto bi tražili pravnu zaštiti od strane suda......?????

Vama u biti nikavo pravo nije povrijeđeno, samo ste nervozni jer neznate što vas očekuje.... mneđutim nikakve povrede nema.....Ukoliko uđete u nekakav spor radi nekakve zaštite neznam čega neznam što ćete postići i što ćete tražiti ....??? Dakle, to ne drži vodu, samo ćete si nabiti trošak a ništa nećete postići.

 

Nadalje, ukoliko društvo ne posluje na određenoj adresi postoji dostava putem oglasne ploće koja se onda smatra uredno, vi također tu nemate što prigovoriti.

 

Također ne vidim kakve prijave za kaznena djela ili nešto slično.... Koje kazneno djelo i radi čega...

 

Ukoliko samo društvo postupa prijevarno prema nekome to se u krajnoj liniji Vas i ne tiče....

 

Predlažem Vam da mirno živite u toj kući, ne upuštate se niti u kakve sporove, manite se odvjetnika i tako ćete biti najsretniji.... zašto kopati po tako nečemu bez razloga.....!..??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija