Jump to content

Kupnja stana u kojem podstanar ima ugovor o najmu


mihovil5

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav,

kupujem stan u kojem su najmoprimci trenutno i tražila sam od prodavatelja na uvid ugovor o najmu.

Nije mi jasno kako se Ugovor o najmu potpisuje na rok od 31.8.2020 (datum od kojeg počinje teći najam?), a ugovor se sklapa s početkom od 10.4.2020 (datum ulaska u stan)? Ne bi li trebalo pisati "do" - kao najkraći rok najma? U nastavku su članci iz ugovora o najmu. I pretpostavljam da moram tražiti dodatno i "vremenski aneks" koji se spominje? Hvala unaprijed na pomoći!

Čl. xy

Ugovorne strane su suglasne da mjesečna cijena najamnine opisane u čl. 1. ovog ugovora iznosi xxx plativo do 15-tog u mjesecu + režije od svakog 30. u mjesecu, za prethodni mjesec. Režije se sastoje od: Holdinga sa svim sastavnicama, Toplinarstva, Struje, Čistoće, Plina i dr. Ugovor o najmu potpisuje se na rok od 31.8.2020. U slučaju produljenja najma (a što će se ustanoviti vremenski aneksom potpisom Najmodavca i Najmoprimca) cijena se uvećava svakog 1.1. zbog…. (od 1.1.2021). U slučaju obračuna u kunama iznos se računa prema prodajnom tečaju HNB na dan dospijeća.

Čl. xy

Ugovor o najmu stana sklapa se s početkom od 10.4.2020. ujedno i dan ulaska u stan. 

Najmodavac i najmoprimac imaju pravo na prijevremeni raskid ovog Ugovora. Otkazni rok za ugovorne strane iznosi 30 dana, a koji počinje teći od dana uručenja pismenog otkaza koji može biti i e-mailom ili SMS-om. 

U slučaju otkaza voljom Najmoprimca, u roku kraćem od 4 mjeseca od početka ugovora, Najmodavac nije dužan vratiti polog Najmoprimcu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadovezujem se na prethodno pitanje, vremenski aneks trebao bi biti posebni dodatak ugovora o najmu kojim se određuje trajanje najma? je li prodavatelj trebao poslati i taj dokument?

I dodatno, u ugovoru o najmu stoji sljedeće:

Ugovorne strane su suglasne da javni bilježnik na ovaj ugovor stavi potvrdu ovršnosti temeljem pisanog zahtjeva najmodavca na kojoj je ovjeren potpis najmodavca i u kojem će biti naznačena visina i dospijeće tražbine i predaje u posjed predmetnog stana iz ovog ugovora.

Što to znači?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija