Jump to content

Dopust trudne radnice


Martybubacha

Preporučene objave

Molim informacije vezano za ostvarivanje prava na Dopust trudne radnice prema uvjetima iz "Pravilnika o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na stanku za dojenje djeteta, prava na dopust trudne radnice, prava na dopust radnice koja je rodila i prava na dopust radnice koja doji dijete" donešen 08.09.2011.g. na osnovu članka 21. "Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama" (»Narodne novine«, broj 85/08, 110/08 i 34/11), točnije ukoliko trudna radnica poslodavcu preda svu traženu dokumentaciju koji su eventualno mogući argumenti za odbijanje priznavanja navedenog prava? 
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Borbena7 je napisao:

Da bi ostvarili ovo pravo trebate o svojoj namjeri obavijestiti poslodavca, a zahtjev se podnosi HZZO koji će izdat rješenje i dostaviti Vašem poslodavcu.

Molim Vas možete li malo detaljnije pojasniti? Ja sam zamolbu, potvrdu ginekologa i mišljenje specijalista medicine rada predala poslodavcu... U navedenim pravilnicima nisam naišla na informaciju da odlučuje HZZO. 

Hvala unaprijed! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

Ovi sati ne padaju na teret poslodavca, već HZZO-a, koji naknadu računa prema proračunskoj osnovici. Tako da njima uz zahtjev dostavljate potvrdu izabranog dr., potvrdu specijalista pedijatra da dojite i potvrdu poslodavca da radite puno radno vrijeme.

Mislim da ste pogriješili, ovdje se ne radi o porodiljnom dopustu nego o dopustu trudne radnice zbog štetnosti radnog okruženja na trudnicu i plod, te izričito piše da je naknada plaće na teret poslodavca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija