Jump to content

pravni sljednici poduzeća-zajednički akti


upitnik

Preporučene objave

Već sam postavio slično pitanje, ali ne mogu naći niti pitanje niti odgovor. Dakle, molim odgovor na sljedeće hipotetsko pitanje:

Državno poduzeće A podijelilo se odlukom Vlade RH na poduzeća B i C. Većina općih akata poduzeća A vrijedi i dalje u poduzeću B i C. Većina tih akata i u tehnološkom smislu je nepodjeljiva. Preuzet je i opći akt kojim se određuje donošenje drugih općih akata. Ako je potrebno izmijeniti neki pravilnik, pri čemu se izmjena odnosi na oba poduzeća, mogu li poduzeća B i C kao pravni sljednici poduzeća A zajednički donijeti izmjene i dopune odnosnoga akta. Dakle, može li u uvodu akta pisati:

 

Na temelju čl. ... općeg akta (opći akt koji određuje donošenje općih akata) Uprava poduzeća B i Uprava poduzeća C na zajedničkoj 1. sjednici održanoj 18. siječnja 2007. donijele su Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika... Molim odgovor. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija