Jump to content

Djeca na poreznoj kartici - nakon razvoda


tata123

Preporučene objave

Molim vas da mi pojasnite ovo: djeca su sada na mojoj poreznoj kartici i ja koristim uvećani koeficjent osobnog odbitka (pojednostavljeno, plaćam manji porez jer su djeca prijavljena preko mene).

 

Ako u brakorazvodnoj parnici pripadnu supruzi, moram li ih ja odjaviti sa svoje porezne kartice, tako da ih supruga prijavi na svoju?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani,

 

Osobne odbitke za uzdržavane članove obitelji bračni drugovi mogu u načelu utvrditi na način kako je bilo do sada, možete se dogovoriti da dijelite na jednake dijelove ili odrediti drukčiju raspodjelu. U svakom slučaju, djeca mogu ostati i dalje na vašoj poreznoj kartici. Ukoliko po razvodu braka vaša supruga bude inzistirala na tome da ona ostvaruje poreznu olakšicu po osnovi uzdržavanih članova (djecu), možete dogovoriti jednake dijelove, što mislim da je prihvatljivo za oboje. Preporučam da to regiulirate za iduće porezno razdoblje kako vam se ne bi dogodilo da netko od vas mora izvršiti povrat priznatog udjela u osobnom odbitku. Također je važno, već kad postavljajte ovo pitanje-pitanje zdravstvenog osiguranja. Po osnovi zdravstvenog osiguranja djeca u nekim tvrtkama imaju prava na božični paket, u mojoj je to vrijednost od 400,00 kn-što pripada djeci. Ukoliko bi djeca i po toj osnovi imala neke prednosti, pokušajte i to dogovoriti sa suprugom, sve ovisi gdje oboje radite i kako je to regulirano u vašim firmama. Srdačan pozdrav, Vida

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vida, hvala vam na odgovoru.

 

Recite mi samo da li ja MORAM djecu odjaviti sa svoje porezne kartice ako supruga dobije skrbništvo, ili to ovisi o dogovoru sa suprugom? I da li je taj dogovor samo nešto između nas dvoje, ili i o tome odlučuje sud tijekom brakorazvodne parnice?

 

Hvala vam unaprijed na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija