Jump to content

izvanredni otkaz


anonimno

Preporučene objave

Radim u inžinjerskom poduzeću u struci.. Trenutno sam na bolovanju zbog mobbinga. Nakon toga namjeravam dati izvanredni otkaz poslodavcu. Zanima me imam li pravo na otkazni rok, tj. na naknadu od jedne plaće budući da radim godinu i pol dana? Ne namjeravam tužiti poslodavca zbog mobbinga jer znam kako su sudovi spori a i on ima veze u inspekcijama. Da li mogu nekako drukčije dobiti svoju naknadu? (nagodba..) Nije mi isplaćivao prekovremene, radio sam sedam dana tjedno bez radnog vremena, vrijeđanje, rad dok sam bolestan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje ti je da (obzirom na tvoje poznavanje odnosno nepoznavanje radnog prava) sa poslodavcem dogovoriš prestanak radnog odnosa.

 

Ovo što si gore opisao je blago rečeno upitno, mislim na bolovanje zbog mobinga, pa nakon toga namjeravaš dati izvanredni otkaz, pa ne namjeravaš tužiti, pa sudovi su spori, pa poslodavac ima "veze" ......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se izvanrednog otkaza tiče, možeš ga dati zbog teške povrede obveze iz radnog odnosa ili nekog drugog osobito važnog razloga. Međutim tu si vezan rokom od petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj bi se takav otkaz temeljio. U tom slučaju nema određivanja otkaznog roka.

Nadalje, možeš dati redoviti otkaz ugovora o radu, odraditi otkazni rok, dobiti plaću za to vrijeme, a nije potrebno navoditi razlog otkaza.

Ako ima mjesta dogovoru ostaje još sporazumni prekid radnog odnosa.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otišao sam na bolovanje zbog iscrpljenosti, kako su mi savjetovali u udruzi Mobbing. Moja okolina mi govori da se ne upuštam nikakvo tuženje jer radim sebi neprijatelja, jer je on moćniji od mene a tužanje traje godinama i košta. Ja jednostavno ne mogu otići podvučena repa, ne znam što bih napravio a da sačuvam svoje dostojanstvo. Da mi gad barem plati nekako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija