Jump to content

Ovlasti zaštitara- pristup svugdje


Tesla_stupic

Preporučene objave

Postovanje  ,pitanje vezano oko poslova privatne zastite,moze li netko  strucnim savjetom reci ima li zastitar pravo ulaska u bilo koju prostoriju koju stiti (npr. prolaz kroz prostoriju sticenog objekta gdje su djelatnici iste obavezni imati sanitarnu iskaznicu(kuhinja)-dali ovlasti zastitara tu prevladavaju te je li kretanje zastitara u tome djelu objekta dozvoljeno?) a i sukladno ovom vremenu pogodenim virusom svima vec poznatim,koja prava i/ili obavezu (osim upozorenja na obavezu nosenja) ima zastitaru gdje djelatnici u objektu ne nose maske (hotel) s time da je oznaceno na ulazu u zgradu i da je obaveza nosenja iste radi epidemioloskih mjera koje su na snazi..?

 

Ja se zahvaljujem,volio bi cuti vise misljenja,Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Ovlasti zaštitara- pristup svugdje

Opet moram ja (ali zbilja ne iz bilokakve loše namjere ili samo da kontriram, nego zato jer sam, srećom ili ne, promijenila puno poslova, a sad radim na zakonskoj strani nadzora istih, pa dosta znam s oba gledišta, ali svakako cijenim i protuargumente). 

Dakle, ako je npr.za prehrambenu industriju regulirano da svi koji ulaze moraju imati sanitarnu knjižicu, onda je tako. Ako je da samo oni koji direktno diraju hranu, onda je opet tako (dakle, zaštitar ne dira odn.ne bi smio dirati hranu). Uvijek se gleda propis specifičan za neku djelatnost, ima prenost pred općenitim zakonom. 

ako su svi radnici testirani na COVID, a zaštitar nije - opet ne smije. Ako je i on - smije. Ako nitko nije - opet smije. 

 

Dakle, na njega se u ovakvim slučajevima odnosi isto pravilo za "prisusutnost" kao i za radnike, barem kad su u pitanju biološke štetnosti. 

Kad je u pitanju recimo kotlovnica, iako u njoj ne radi, neće samu kotlovnicu ugroziti ako uđe u nju iako u njoj ima još ljudi koji, kao i on, nisu/jesu testirani na koronu.

 

Nadam se da sam pojasnila. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija