Jump to content

Odsteta za saobracajku na radu


pastasuta

Preporučene objave

Ukoliko je firma sklopila osiguranje sa nekom osiguravajućom kućom za svoje radnike i ukoliko je ugovorila i osiguranje za slučaj trajni invaliditet onda imate pravo po tom osnovu dobiti odštetu od osiguravajuće kuće. Suma obeštećenja zavisi od ugovorene sume za slučaj nezgode, bez obzira kakva je nezgoda. Vi ste imali saobraćajnu nezgodu. Procenitelji će Vam u procentualnom iznosu od ugovorene sume odrediti obeštećenje. Ukoliko je firma ugovorila i dnevnu naknadu za privremenu sprečenost za rad, obračunaće vam se obeštećenje kumulativno. Zatražite u firmi uvid u polisu. Moraju Vam je izdati jer se ona prilaže uz ostalu relevantnu dokumentaciju za obeštećenje kod osiguravajuće kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim navedene police(osiguranje od nesretnog slučaja) koja u načelu pokriva samo invaliditet, smrt i bolničke dane, možete tužiti i firmu (radi radne nezgode)te po tom osnovu dobit puno veće novce(ovisno o posljedicama). Poslodavac u tom slučaju odgovara po principu objektivne odgovornosti, a nekad se zna zalomit da poslodavac ima i policu osiguranja od odgovornosti kojom je pokriven. Uglavnom za start provjerite koje police firma ima, provjerite svoje kreditne kartice, životna osiguranja i slično pa se obratite odvjetniku koji će ako zna radit naknade štete popeglat maximalne iznose

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija