Jump to content

Saobracajna nezgoda


Mile35

Preporučene objave

Pozdrav, htio bih pitati kakve su procedure oko saobracajne nesrece u kojoj ima povredjenih, jer nisam do sada nikada imao saobracajni nezgodu.  

Imao sam situaciju da je auto preticalo na isprekidanoj gdje je ogranicenje 50 u naselju, regionalni put, auto koji je preticao bio je zadnji, ispred njega se nalazilo jos jedno auto i ja koji sam bio prvi , pogledao sam u retrovizor nije bilo nikoga ja sam skretao u lijevo  vec sam bio usao dijelom vozila van ceste i desio se sudar. Mjesto sudara je 1.30 metara od gornje ivice lijeve trake , mjesto udara je na mom vozilu je od zadnje felge do stuba koji dijeli vrata , auto koje me udarilo izvrsilo je to desnom stranom prednjim desnim coskom.Prilikom udara bocno sam isao 17.5 metara,zaustavio me stub od rasvjete koji je visok oko 5 metara , precnika 30-40 cm od zeljeza, kojeg sam bukvalno presjekao , a vozilo kojem je otkinut desni tocak isao je 23 metra nakon sudara, nema tragova kocenja kod nje u prostoru prije sudara. Auto koje je islo izmedju nas se zaustavilo sacekalo policiju , radilo se da je vozio  policajac dao je izjavu da sam propisno postupio i na prije 25 do 35 metara izbacio lijevu signalizaciju, usporavao te da je i on usporavao , kada sam krenuo skretati  ne u pocetnoj fazi vec sam isao gore cijelim vozilom kroz lijevu traku doletilo  je auto i udarilo me , on je rekao da je djevojka koja me udarila isla brzinom sigurno do  100 kmh mozda i preko. Mene su sutradan pozvali dao sam izjavu i ta djevojka sto me udarila, bilo je povrijedjenih i ja i ona, ja sam vise povrijedjen. Postoje 4 svjedoka koja su bili tu blizu i gledali, ali nisu uzete od njih izjave.

 

Predao sam za zapisnik cekao 15 dana i podigao, u zapisniku nema izjava, vec samo izvjestaj osnovne informacije polica, ucesnici  i skica, nema naglaseno ko je kriv, kada smo davalo izjave policajac koji je vrsio uvidjaj je rekao da je ona kao ispitana u stanici policije i kao priznala je da je kriva, te da je svjedok dao iskaz u moju korist, da cu predati za izvjestaj kojim cu  naplatiti stetu za vozilo, da ce se ici na sud zbog povreda i njoj je rekao da moze pokusati podignuti izvjestaj kao da pokusa sta i ona dobiti od osiguranja.

Ono sto meni nije sad jasno je to da na izvjestaju nije naveden krivac  u smislu kriv je taj i taj, jer meni rijeci policajca nisu neko mjerilo ukoliko nisu upisane. Neki prijatelji mi kazu da pripremim saobracajnog vjestaka, neki govore advokata iako  sam to i planirao, ja cu zapisnik predati u osiguranje kao sto moram , da li oba ucesnika mogu podignuti zapisnik o nezgodi , ili ga dobija samo onaj ko je ostecen. Ne znam kako dalje postupati , jer nisam imao slicnih situacija , a nemam nekoga ko je dovoljno obrazovan da mi da savjet. Lijecenje jos nisam zavrsio , jer se radi o povredi vrata, prsljenova, uganuca i istegnuca vrata, ruke, noge, kuka, pete. Dali su mi 21 dan fizikalnih terapija i posle toga opet kontrola, moram obaviti jos neke preglede. Djevojka je imala samo uganuce ruke. Molim da odgovori neko ko je imao slicne situacije ili je strucan za ove stvari.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija