Jump to content

Prekid izvanbračne zajednice


Ivanab1979

Preporučene objave

Poštovani, 

Počela sam živjeti sa partnerom prije 8 godina kada nam se naše prvo dijete rodilo, u kući koju mi je moj otac kupio na moje ime. Kada smo uselili partner je još službeno bio u braku. Iako smo od početka prijavljeni na istoj adresi nisam mogla dobiti poreznu olakšicu za kupovinu kuće za njega jer je bio u braku. Je li kuća koju mi je moj otac kupio ulazi u bračnu stečevinu? Koliko sam shvatila izvanbračna zajednica se ne može računati dokle god je on službeno bio u braku? Prekinuli smo jer je našao drugu, ali on ne želi izaći iz kuće jer tvrdi da i on ima pravo na imovinu. Sve što smo ulagali u kuću, kupljeno je sa mojim karticama i kreditima, ali nemam račune jer je je prošlo puno godina. Njegova plaća je preopterećena sa alimentacijama za dvoje djece iz prošlog braka i jedno djete iz prošle veze. Kada sam ga pokušala istjerat iz kuće, prijetio mi se da ako on ide, idu i djeca. Trenutno živimo kao cimeri iz pakla. Molim vas pomozite, ne znam od kuda da krenem i koja su moja prava. Svugdje čitam da se izvanbračna zajednica računa od rođenja djeteta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Ivanab1979 je napisao:

Počela sam živjeti sa partnerom prije 8 godina kada nam se naše prvo dijete rodilo, u kući koju mi je moj otac kupio na moje ime. Kada smo uselili partner je još službeno bio u braku. Iako smo od početka prijavljeni na istoj adresi nisam mogla dobiti poreznu olakšicu za kupovinu kuće za njega jer je bio u braku. Je li kuća koju mi je moj otac kupio ulazi u bračnu stečevinu? 

Kuća je dar roditelja i nije bračna stečevina.

prije 5 sati , Ivanab1979 je napisao:

Prekinuli smo jer je našao drugu, ali on ne želi izaći iz kuće jer tvrdi da i on ima pravo na imovinu. Sve što smo ulagali u kuću, kupljeno je sa mojim karticama i kreditima, ali nemam račune jer je je prošlo puno godina.

Ulaganja u kuću bi mogla biti definirana kao bračna stečevina, ali samo ako je ulagano u dogradnju ili znatno povećanje vrijednosti. Ako se radi o tekućem održavanju , kupnji namještaja i sl, i ako je od tada proteklo vremena, teško da bi išta od toga bila bračna stečevina.

 

Neka iseli i neka na sudu pokuša dokazati tu bračnu stečevinu.

prije 5 sati , Ivanab1979 je napisao:

Njegova plaća je preopterećena sa alimentacijama za dvoje djece iz prošlog braka i jedno djete iz prošle veze. Kada sam ga pokušala istjerat iz kuće, prijetio mi se da ako on ide, idu i djeca.

A kuda bi on to odselio s djecom? Možda ima negdje penthouse apartman sa novom partnericom? Ona bi bila oduševljena da joj dovuče dvoje djece?

To ga pitajte kada vam slijedeći puta tako zaprijeti, i pitajte ga što misli kako bi to završilo.

 

prije 5 sati , Ivanab1979 je napisao:

 

Trenutno živimo kao cimeri iz pakla. Molim vas pomozite, ne znam od kuda da krenem i koja su moja prava. Svugdje čitam da se izvanbračna zajednica računa od rođenja djeteta. 

Jeste li pokrenula postupak raskida zajednice , definiranja skrbi nad djecom i alimentacije ?

Za početak CZSS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neovisno o tome, kuća je stečena prije nego što ste bili u formalno priznatoj izvanbračnoj zajednici s obzirom da je on bio u braku, a imovina od koje je stečena ta kuća potječe od Vašeg oca, koji ju je dao Vama - on je Vama darivao bilo novac za kupnju kuće, bilo kuću samu, što će Vaš otac sigurno i potvrditi. I to Vama osobno, a ne obojima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija