Esperanso1989 objavljeno: 27. svibanj 2021. Dijeli objavljeno: 27. svibanj 2021. Pozdrav, zanimalo bi me imamo li neki zakon koji regulira pravila ponašanja/komuniciranja na internetu/društvenim mrežama? Pritom mislim da situacije kada neka osoba drugu vrijeđa i omalovažava, govor mržnje i slično. Primjeri nekih formulcija koje su recimo često upućeni ljudima koji su na neki način drugačiji, šovinističke izjave prema ženama “napuši mi se ku*ca, ku*vetino jedna” ”štraco jeftina” ili formulacije upućene gay osobama: ”Treba te ubiti” ”Jebem vam mater pedersku, sve vas treba pobiti” Što pojedinac može u tom slučaju napraviti i poduzeti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 29. svibanj 2021. Dijeli odgovoreno: 29. svibanj 2021. Sve mreže/forumi su regulirane internim pravilima i može im se prijaviti radi uklanjanja takvih objava, a može se prijaviti policiji ili državnom odvjetništvu radi provjere elemenata kaznenog djela iz čl. 325. Kaznenog zakona (javno poticanje na nasilje i mržnju). Može se prijaviti i udrugama za zaštitu tih grupa ljudi, jer oni vode takve evidencije i dalje to prijavljuju ako zadovoljava zakonske uvjete (možda je to i najbolji put). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.