Jump to content

Molim savjete vezano za otvaranje cvjecarne


Malecka12357

Preporučene objave

Poštovani, trebala bi Vasu pomoc i savjete, naime zeljela bih otvoriti cvjecarnu ili opg, zeljela bih raditi bukete, biljne terarije, sadnice cvijeca i npr uredivat svadbe i sl. Na burzi sam od 2017 godine, trazila sam pomoc svog savjetnika ali ne odgovara mi danima pa zelim probati Vas ovdje pitati za pomoc jer sam izgubljena vise na guglu, zavrsila sam za prodavaca i komercijalista. Mogu li ikako ista otvoriti bez polaganja cvjecarskog ispita? Mogu li dobiti pomoc(poticaj) sa burze za otvaranje za mlade? Moze li to sto ja zelim biti pausalni ili jdoo?Kome se obratiti da me savjetuje sto sve trebam? Hvala Vam puno unaprijed na trudu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da biste otvorili OPG mislim da trebate imati minimum 0,25 ha zemlje u vlasništvu ili zakupu (najbolje provjerite u APPRR-u jer se to stalno mijenja pa ne mogu popratit). Kad saznate koliko vam treba zemlje onda ćete sami znati možete li to registrirati ili ne. 

Ukoliko ne možete otvoriti OPG, obrt za cvjećarnu otpada jer je to vezani obrt za kojeg trebate biti osposobljeni ili prekvalificirani (sa time da možete zaposliti nekoga sa tom strukom i da će vam dozvoliti registraciju obrta iako vi sami niste osposobljeni za to). Paušalni obrt isto ne možete otvoriti jer za njega vrijede ista pravila kao i za dohodaške i dobitaške obrte jer se razlikuju samo u načinu oporezivanja. 

(J).D.O.O. možete otvoriti bez obzira na stručnu spremu i ne treba vam nitko zaposlen sa tom strukom.

Što se tiče poticaja za samozapošljavanje tu su navedeni uvjeti i postupak kako doći do potpore

Ako imate još pitanja pitajte

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preko OPG možete raditi samo ovo: izrada proizvoda od svježeg i sušenog cvijeća i drugog bilja povezano sa zanimanjima tradicijskih obrta i/ili tradicijskim vještinama; Morate najprije registrirati OPG za proizvodnju cvijeća, a zatim se i upisati u registar dopunskih djelatnosti na OPG ili to napraviti istovremeno, ali najbolje se raspitajte u agenciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija