Jump to content

Naknadno ishodovanje dozvole za zatvorenu lođu


marios83

Preporučene objave

Poštovani,

Napravili smo grešku u koracima pri adaptaciji stana, odnosno u cijelom ludilu smetnuli smo s uma ishodovanje dozvole za djelomično zatvaranje lođe. Naime, uzduž stana imamo lođu duljine cca 6m i širine 1.3m. Tu lođu smo skratili za 2m te tih 2m zatvorili u PVC te na taj način proširili kuhinju. Znači, promjenili smo stambenu površinu za cca + 2.6m2. 

Radovi su krenuli brže od očekivanog, i prva briga su nam bili majstori, izvođaći itd... dok smo pravni aspekt previdili. Nažalost, nitko nas u procesu adaptacije nije podsjetio na to. 

Sjećam se da je prije par godina bila aktualna masovna legalizacija zatvorenih lođa, no to je bilo onda. Zanima me kakva je situacija sada, i na koji način mogu legalizirati, odnosno ispraviti tu grešku sada kada je stan već u potpunosti adaptiran. 
Ne bježim od obaveze, samo ju želim ispraviti na što bezbolniji način, odnosno bez rušenja svega napravljenog. 

Kakav je proces? Da li se još uvijek može platiti kazna samo ili možda naknadno predati neku projektnu dokumentaciju kako bi se to sve po PS-u napravilo? 

Unaprijed hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , marios83 je napisao:

Kakav je proces?

Dati izraditi glavni projekt. 

 

prije 20 sati , marios83 je napisao:

Da li se još uvijek može platiti kazna samo ili možda naknadno predati neku projektnu dokumentaciju kako bi se to sve po PS-u napravilo? 

Ne može. 

Dosta nezahvalna situacija, samim time jer se mijenja površina stana, a da bi istu upisali u vlasnički list bilo bi potrebno raditi novi etažni elaborat, novi međuvlasnički ugovor te ponovo upisati sve u gruntovnicu što bi nosi dosta troška, a sve radi 2,6m2. 

Ako se nitko ne buni, možda bolje ostaviti kako je...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija